Microsoft zvao prodavače, ne i proizvođače

Autor: Bernard Ivezić , 05. studeni 2013. u 21:59
Steve Ballmer (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Lokalni predstavnici softverskog diva hvalili pred šefom suradnju s najvećom hrvatskom softverskom tvrtkom i najpoznatijim startupom, kojih tamo nije bilo.

Istražujući zašto predstavnici najveće hrvatske softverske kompanije IN2 grupe, kao ni predstavnici najpoznatijeg startupa Farmerona, nisu došli na susret sa Steveom Ballmerom, iako su ih lokalni predstavnici Microsofta istaknuli kao odlične primjere suradnje te ostavili dojam da ih čak traže pogledom, otkrili smo da ih Microsoft nije ni obavjestio da će Ballmer poslovno boraviti u Zagrebu.

Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe izjavio je da je sastanak s Ballmerom nesumnjivo velika čast. “IN2 je jedan od najvećih, ako ne i najveći Microsoftov regionalni partner, ali nije pozvan niti obaviješten da Ballmer dolazi”, kaže Mandić. Smatra da je to možda stoga što se s Ballmerom nedavno družio u Houstonu, kada je IN2 kao prva hrvatska tvrtka dobio prestižnu nagradu za rješenje u javnom sektoru.

Direktor Farmerona Matija Kopić kaže da ni njega nisu kontaktirali. “Kako sam u Americi, za Ballmera sam saznao nakon što je njegov posjet završio”, kaže Kopić. Pojašnjava da je Farmeron dio MS-ovog BizSpark programa koji omogućuje besplatno korištenje razvojnih alata u ograničenom periodu. Iz Microsofta su nam odgovorili da su zvali samo studente, profesore, medije te sve Large Acconut Resselere i distributere. “IN2 i Farmeron su bili spomenuti kao pozitivni primjeri i, na sreću, nisu jedini”, poručuju.

Kopić iz Farmerona ističe pak kako Ballmerov posjet smatra prodajnim. “Držim da ima vrlo malo ili nikakve koristi za Hrvatsku i za domaće tehnološke poduzetnike, osim ako indoktrinaciju novih generacija mladih Hrvata Microsoftovom tehnologijama držite korisnom. Ja ne”, kaže Kopić te dodaje da ništa nije besplatno pa tako ni “besplatan Office365 za studente i profesore”.

Mandić kaže da pozivanje samo LAR-ova ukazuje da je “Microsoftu ipak najvažnija prodaja licenci i da je Balmerov posjet prvenstveno u toj funkciji”. Dodaje da je Hrvatska izgubila šansu biti zanimljiva za ulaganja IT kompanijama poput Microsofta zbog preskupe cijene rada i nedostatka kvalitetne radne snage.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Beograd je regionalni centar Mcfa pa ako bi ista radili to sigurno ne bi bilo ovdje. Milanović se i inače voli naslikavati i družiti samo sa “facama” poput Balmera ili doma sa Tedeskim a obične ljude izbjegava a i kad ih sretne ulazi na stražnja vrata kao u Vukovaru…to će mu se obit o glavu

http://sistemac.carnet.hr/node/949

godišnje plaćaju microsoftu 40 milja kuna za licencu ,za nešto što postoji slobodno,linux i slično.

40 milja puta 23 godine = jednako cifra koju plaćamo da bezveznjak ballmer koji je skoro uništio msft,dodje ćaskati sa drugom premijerom o tehnologijama u kini.ili mu je zoki ispričao autobiografski vic:
Kako se zove najljeniji kinez?-Lee Yen Chi Na (lijenčina).

a yutarnji list piše još da je fimi medija afera stoljeća?

New Report

Close