‘Mi smo zgradu procijenili na 18,3 mil. kn, a Fiolić na 28 mil. kn’

Autor: Agencija VLM , 12. rujan 2013. u 12:41
Erik Mohorović; Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Iskazivao je o sastancima između predstavnika banke, Stjepana Fiolića, vlasnika mesnica Fiolić i Darka Beuka, tadašnjeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma.

Erik Mohorović, koji je tijekom 2006. radio u Erste nekretninama svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi Planinska. Iskazivao je o sastancima između predstavnika banke, Stjepana Fiolića, vlasnika mesnica Fiolić i Darka Beuka, tadašnjeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma. Tema sastanaka bila je prodaja zgrade u Planinskoj, koja je jednim djelom bila u vlasništvu Fiolića, dok je na ostatak nekretnina bila upisana veterinarska stanica.

– Na jednom od prvih sastanaka mi je rečeno da mesnice Fiolić prvo žele iznajmiti prostor u daljini zakup, kako bi nakon toga tu nekretninu prodali Hrvatskim šumama koje bi to uzele u zakup, a vlasnik nekretnine bi postala Erste nekretnine. Da bi se taj plan realizirao, trebalo je napraviti procjenu nekretnine – kazao je Mohorović.

Banka je stoga angažirala tvrtku koja je napravila procjenu koja je iznosila 18,3 milijuna kuna. Kada je Fiolić vidio procjenu, rekao je da zgrada vrijedi više. Po procjeni Fiolićevih vještaka vrijednost nekretnine bila je 28 milijuna kuna.
– Da bi se posao realizirao, nama je trebala obvezujuća ponuda Hrvatskih šuma. Da smo tu ponudu imali u obzir bi uzeli obje procjene. Kako nismo imali obvezujuću ponudu Hrvatskih šuma, moglo smo u obzir uzeti samo nižu procjenu – kazao je Mohorović.

Pojasnio je da na koncu posao nije sklopljen jer Hrvatske šume nisu poslale obvezujuću ponudu koju su Erste nekretnine tražile.  

Komentirajte prvi

New Report

Close