MI Ravlić u farmu te preradu mesa ulaže 70 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 01. siječanj 2023. u 09:44
Farma tovne junadi kapaciteta je 1000 grla/D. Špehar/PIXSELL

Iz MI Ravlić su istaknuli i kako, unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji, ne staju na razvoju i rade na proširenju svoje djelatnosti, koja će uz svježe meso proizvoditi i prerađene proizvode.

Osječka Mesna industrija Ravlić, tvrtka iz sastava Ravlić Grupe, u četvrtak je izvijestila kako dogradnja pogona prerade mesa ide po planu i puštanje u rad se očekuje u prvoj polovici 2023. godine, a kada se tom ulaganju doda i ono u farmu tovne junadi investicijski je ciklus vrijedan gotovo 70 milijuna kuna.

Dogradnja pogona prerade mesa će, kroz podizanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, značajno doprinijeti gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije, navodi se u priopćenju.

Iz MI Ravlić su istaknuli i kako, unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji, ne staju na razvoju i rade na proširenju svoje djelatnosti, koja će uz svježe meso proizvoditi i prerađene proizvode.

Podsjetili su da je u ožujku 2021. krenula realizacija projekta dogradnje pogona prerade mesa površine 3000 četvornih metara, kojim će se za četiri puta povećati kapacitet prerade mesa. Planirana investicija omogućit će podizanje kapaciteta na razinu oko 20 tona dnevne proizvodnje.

Investicija je subvencionirana iz europskih programa ruralnog razvoja za podmjere 4.2 “Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” i vrijedna je sedam milijuna eura od čega se 50 posto financira kroz bespovratna sredstva Europske unije.

“Izgradnjom nove prerade mesa otvorit će se više od novih 50 radnih mjesta, a zapošljavanje stručnih djelatnika je već započelo, i to prvenstveno mesara, no uz povećanje obima posla bit će potrebni i dodatni vozači, inženjeri prehrambene tehnologije, ekonomisti i ostali stručni radni kadar”, istaknuli su iz MI Ravlić.

Početkom prosinca ove godine odrađen je tehnički pregled farme tovne junadi kapaciteta 1000 grla. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

zelena čoja je sudbina moja

New Report

Close