‘Mi nismo bili barbari niti Huni, radili smo vojnički posao’

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 14:45
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Matić je predstavio na koji način funkcionira Registar i to na primjeru vlastitog ratnog puta.

Ministar branitelja Predrag Matić svečano je predstavio Registar branitelja te time ispunio je najznačajniju, ali ujedno i najkontroverzniju zadaću na koju se obvezao biračima, piše Danas.hr.

Matić je istaknuo kako je ponosan na svoj ratni put te naveo da je devet godina služio u vojsci, devet mjeseci bio u logoru i dobio devet odlikovanja. Ministar obrane Ante Kotromanović je kazao da je podržavao ministra branitelja, jer je želio da se to 'napokon napravi'. Ranko Ostojić izjavio je da je posebno ponosan što će se danas napokon otvoriti ovaj Registar. 'To je važno zbog svih građana koji žele znati tko su bili ti koji su branili Hrvatsku. Brojka koju smo slušali, o stotinama tisuća, nije prava. Trebamo razlikovati prave Hrvate od 'plavih' Hrvata', rekao je Ostojić.

>> Objavljen Registar branitelja, evo gdje možete naći popis

Matić je predstavio na koji način funkcionira Registar i to na primjeru vlastitog ratnog puta. Pozvao je kritičare da o njemu raspravljaju: 'Samo izvolite!' 'Devet godina sam služio u vojsci, uništio sam devet tenkova, devet mjeseci sam proveo u logoru i dobio devet odlikovanja', izjavio je Matić, objašnjavajući da mu je ratni put obilježen tim brojem. Zahvalio se ratnim zapovjednicima od Tomislava Merčepa, Marka Babića i Mile Dedakovića Jastreba do Blage Zadre.

Zatim je predstavljen Kotromanovićev ratni put, a on je kazao kako su ga obilježili generali Markač i Gotovina. 'Ovo što je objavljeno je luk i voda', rekao je pritom. 'Mi nismo bili barbari niti Huni, radili smo vojnički posao', rekao je ministar obrane.  Ranko Ostojić je kazao da je kratko bio branitelj za razliku od kolega. 'Bilo nas je točno 34', kazao je Ostojić, dodajući da ispada kao da je u Splitu na području za koje je bio zadužen bilo tri tisuće ljudi. Čestitao je svima koji se nalaze na ovom popisu. 

>> Matić: Registar je najčasniji popis u hrvatskoj povijesti

>> 'Nema razloga da se branitelji boje objave Registra'

Komentirajte prvi

New Report

Close