Meri Matešić na čelu HTZ-a od 1. studenoga

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2012. u 22:00
Ministar Veljko Ostojić: Kamo će Bulić, nije tema sjednice/PXL

Spekulira se da će Niko Bulić nakon tri mandata zamijeniti svoju nasljednicu u uredu HTZ-a u Londonu

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na sjednici u utorak za novu direktoricu Glavnog ureda HTZ-a jednoglasno je izabralo Meri Matešić, dosadašnju direktoricu predstavništva HTZ-a u Londonu.

Matešić će na čelnom mjestu nacionalne agencije za promociju hrvatskog turizma zamijeniti Niku Bulića, koji je odradio tri mandata u 12 godina. Zadranka Meri Matešić po struci je diplomirana turistička komunikologinja, u Londonu je od 2007., radila je u hotelijerstvu, bila je direktorica marketinga i prodaje u Falkensteineru, a karijeru je počela u turističkoj agenciji. "Novoj direktorici neće biti jednostavno jer su pred nama novi izazovi provedbe ambiciozna i inovativna plana rada HTZ-a za iduću godinu", izjavio je ministar Ostojić zahvalivši Niki Buliću na doprinosu na funkcioniranju i razvoju HTZ-a. Nova direktorica, koja stupa na dužnost 1. studenoga, pobijedila je na javnome natječaju na koji je pristiglo 14 prijava. Među osam kandidata koji su udovoljli propozicijama natječaja bio je i dosadašnji direktor Bulić, a tri kandidata dolaze ih sektora hotelijerstva.

Osim predsjednika Uprave crikveničkoga Jadrana Kristijana Staničića, čija je kandidatura otprije poznata, na natječaj su se javili Leo Urlić, voditelj kongresnog segmenta u Valamaru, i Ninoslav Vidović iz marketinga rovinjske Maistre. U utrci za direktoricu bila je i Nevenka Fuchs, bivša direktorica ureda HTZ-a u Švicarskoj, koja je sad u turitičkoj zajednici Grada Zagreba, te Miroslav Horvat iz turističke agencije Sport4you.Gdje će karijeru nastaviti Niko Bulić, zasad nije poznato. Spekulira se da bi do mirovine, do koje mu je ostalo nekoliko godina, čak mogao biti imenovan na mjesto s kojeg je došla Matešić, u londonski ured HTZ-a. Bulić jučer nije bio na sjednici jer je bio jedan od kandidata. Član Turističkog vijeća Frane Skoblar predložio je jučer da se Buliću "nađe mjesto u glavnom uredu HTZ-a", no ministar o tome nije želio raspravljati jer ta točka nije bila na dnevnom redu.

Komentirajte prvi

New Report

Close