Mercator kupuje 100 posto udjela u Engrotušu

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2023. u 22:00
Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško nije objavio vrijednost akvizicije/M. Prpić/PIXSELL

Spajanje Mercatora i Engrotuša ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društava te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima.

Mercator, tvrtka iz sastava Fortenova grupe, potpisala je u srijedu ugovor o kupnji 100 posto udjela u trgovačkom lancu Engrotušu, a pokrenuta je i procedura za dobivanje suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK), priopćila je kompanija. Vrijednost akvizicije nije objavljena.

Spajanje Mercatora i Engrotuša ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društava te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima, navode.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrirali Mercator u mrežu Fortenova grupe”, kazao je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Andraž Tuš je u ime Tuš holdinga i AH Invest 1, naglasio kako je potpisan ugovor o kupoprodaji potpunog udjela u Engrotušu, ali bez drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close