Menadžerica s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom: Od EBRD-a i Deloittea do Uprave PBZ-a

Autor: Jadranka Dozan , 13. travanj 2021. u 16:00
Vedrana Jelušić-Kašić; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Danas šesteročlanoj Upravi Privredne banke uskoro će se pridružiti i Vedrana Jelušić Kašić, menadžerica koja je najveći dio karijere provela u Europskoj banci za obnovu i razvoj

Menadžerica s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u financijskom sektoru na to mjesto dolazi s pozicije partnerice u Odjelu financijskog savjetovanja Deloitte Hrvatska, gdje je provela protekle tri godine, i to nakon 20-ak godina rada u Europskoj banci za obnovu i razvoj. Od toga je posljednjih pet godina bila direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku.

Službena potvrda njezina imenovanja uslijedit će po ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, kada će i započeti trogodišnji mandat po odluci NO-a banke. Uprava će se time povećati na sedam članova.

Postojeću šestorku uz predsjednika Uprave Dinka Lucića te zamjenika Alessia Cionia čine još Darko Drozdek, Andrea Pavlović, Draženko Kopljar i Antonio Bergalio.

Inače, prošle jeseni banka je bila najavila imenovanje Almira Krkalića za člana Uprave te pokrenula proceduru ishođenja suglasnosti, ali je on, iz privatnih razloga, potkraj studenoga povukao svoju kandidaturu.

Komentirajte prvi

New Report

Close