Međunarodni kupci jako zainteresirani kongrese imati u RH

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2021. u 22:00
MEETEX ove godine u virtualnom formatu okupio 160 sudionika/PD

Zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljene su sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentivne destinacije.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Zagreba i partnera, održana je 3. nacionalna kongresna burza MEETEX 2021, spojivši međunarodne kupce s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije.

MEETEX je ove godine u dva dijela, u ožujku je bila virtualna B2B burza, a u drugoj polovici godine planiraju se studijski posjeti za najbolje ocijenjene kupce.

Zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljene su sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije, bilo je više od 160 sudionika.

“Podržali smo MEETEX kao događanje jedinstveno po tome što omogućava prezentaciju cjelokupne hrvatske kongresno-incentive ponude. Osobito mi je drago da je unatoč globalnoj pandemiji i neizvjesnosti iskazan izniman interes za naše destinacije od 60 međunarodnih kupaca.

To pokazuje veliku snagu i otpornost kongresne industrije i budi nadu da će se, čim to okolnosti dopuste, u Hrvatsku vratiti kongresi, incentive putovanja i druga poslovna događanja, a za što najveću zaslugu imaju predstavnici hrvatske kongresne industrije. Kongresna industrija iznimno je bitna za ukupni razvoj, ne samo hrvatskog turizma, nego i gospodarstva”, kazala je ministrica Nikolina Brnjac.

Komentirajte prvi

New Report

Close