Među prvima u svijetu: Hrvatski grad uvodi plaćanje javnih usluga kriptovalutama

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2020. u 15:04
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Uvođenjem ovakvih usluga šaljemo poruku da smo okrenuti budućnosti i spremni diktirati tempo promjena, rekao je gradonačelnik.

Osim standardnog novca, Grad Sveta Nedelja uvodi i uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja. Kako kaže gradonačelnik Dario Zurovec, ulaganje u tehnologiju jedini je način napretka.

– Naša je vizija biti grad za pametno poslovanje i ugodan život, pratimo korak s vremenom, a često volimo biti i predvodnici promjena. Kako kaže gradonačelnik Dario Zurovec, ulaganje u tehnologiju jedini je način napretka.U Svetoj Nedelji postoje poduzeća koja koriste kriptovalute, poput Greyp Bikes Mate Rimca, koja će na taj način moći platiti komunalnu naknadu. Uvođenjem ovakvih usluga šaljemo poruku da smo okrenuti budućnosti i spremni diktirati tempo promjena – kaže Zurovec.

A što točno znači “procesiranje”? Radi se o konverziji kriptovalute u hrvatske kune, i to prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge. A vršit će se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin, dok će tu uslugu vršiti Tvrtka Electrocoin d.o.o. vršit će uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close