Među privatnim iznajmljivačima vlada neizvjesnost: “Ne očekujemo ludilo, ali kad se oni otvore, to će biti prava stvar”

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2021. u 10:49
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Trenutno lošiji booking je odraz stanja na tržištima, procijepljenosti i mjera, a postavlja se pitanje je li naš proizvod skup ili ne.

Nova turistička sezona je pred vratima. Epidemiološka situacija u zemlji sve je povoljnija, broj zaraženih posljednjih dana opada. Ipak, među iznajmljivačima vlada neizvjesnost budući da sezona umnogome ovisi o mjerama u drugim zemljama iz kojih dolaze turisti. U medijima često čitamo o situaciji u našem turizmu, prvenstveno s aspekta velikih hotelskih kuća, dok se rijetko spominje izuzetno bitan segment privatnih iznajmljivača. Slobodna Dalmacija je ispitala kakva su očekivanja i trenutačno stanje rezervacija na Makarskoj rivijeri iz perspektive nekoliko privatnih iznajmljivača.

“U potpunosti smo spremni za sezonu. Poučeni prošlogodišnjom sezonom u predstojećoj smo oprezni. Ne očekujemo ludilo od rezervacija. Booking za ovu godinu pretežito čine rezervacije iz Poljske i Slovenije. Očito je da se njemačko tržište još nije definitivno odredilo. Ako i kad se ono otvori, to će biti prava stvar”, kazala je iznajmljivačica Eleonora Filipetti.

“Po pitanju cijena teško je biti pametan. Trenutno lošiji booking je odraz stanja na tržištima, procijepljenosti i mjera, a postavlja se pitanje je li naš proizvod skup ili ne. Cijenama ćemo se igrati u zavisnosti od interesa”, dodala je.

Kako se u Tučepima pripremaju za sezonu otkrio je iznajmljivač Pavo Borić.

“Po svim dosadašnjim rezervacijama koje smo zaprimili mislim da će ova sezona biti kao prošla, s tim da postoji mogućnost bolje realizacije za rujan u odnosu na lani. Što se tiče zastupljenosti, za sada dominiraju rezervacije iz Austrije i Njemačke, tu imamo dobar booking. Slovenaca ima 30 posto u odnosu na lani, a počele su pristizati i rezervacije iz BiH. Cijene su ostale iste kao što su bile i 2019. s tim da stari gosti imaju popuste 10 posto. Smatram da bi spuštanjem cijena dugoročno izgubili. S cijenama smo realni i ne stršimo pred drugima”, kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close