Među povratnicima u Austriju s odmora u Hrvatskoj zabilježena eksplozija broja novozaraženih

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2021. u 10:12
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Austrijski dnevni list „Heute“ u petak piše kako je među povratnicima u Austriju s odmora u Hrvatskoj zabilježena „eksplozija“ broja novozaraženih koronavirusom. Unutar samo dva tjedna broj se je više nego učetverostručio, dodaje list i aktualnu situaciju uspoređuje s onom prije dva tjedna.

„Još prije dva tjedna najveća briga, vezano za Covid pozitivne povratnike u zemlju s odmora u inozemstvu, bili su povratnici iz  Španjolske, kojih je tada bilo 322, a na drugom mjestu bili su povratnici s odmora u Hrvatskoj, njih 187. Već tada je broj –uvezenih- zaraza iz Hrvatske bio u uzlaznoj putanji. A sada, samo dva tjedna nakon toga broj novozaraženih povratnika iz Hrvatske u Austriju je eksplodirao i za 4,5 puta je viši nego prije 14 dana“, ističe Heute, a prenosi Večernji list.

Isti izvor napominje kako je samo u tjedan dana zabilježen porast za 501 novi slučaj  Covid-19 zaraze. U nastavku to potkrjepljuje brojkama i ukazuje kako je samo u kalendarskom tjednu 29 / 30 zabilježeno 834 korona pozitivnih povratnika s odmora u Hrvatskoj, što je porast za 501 slučaj u tjedan dana. Heute piše kako austrijske epidemiologe, uz Hrvatsku koja se je probila na prvu neslavnu poziciju, još uvijek brine i Španjolska, iako je broj novozaraženih Austrijanaca koji se je iz te zemlje vratio kući pao za 37 slučajeva i sada su među korona pozitivnima evidentirana još 262 povratnika iz Španjolske.

Na trećem mjestu su korona pozitivni Austrijanci koji su se vratili s odmora iz Italije,  a kojih je prošli tjedan bilo 68. Četvrta je Grčka iz koje se je u Austriju vratilo 110 korona pozitivnih osoba, što je 31 zaražena osoba više nego prije tjedan dana.

Komentari (1)
Pogledajte sve

prestanite nas maltretirati sa pcr testovima, CDC je objavio da od 31.12.2021 odustaju od PCR radi nepouzdanosti i nemogućnosti razlikovanja Kovida od gripe.

New Report

Close