McClureov savjet: Ne napadajte investitore!

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2012. u 15:38
Dave McClure s predsjednikom Ivom Josipovićem (PXL)

Luka Pavličić, čitatelj Poslovnog dnevnika, prepričao nam je svoje doživljaje s GOAP-a.

Luka Pavličić čitatelj je Poslovnog dnevnika koji je bio dovoljno sretan da ga izaberemo kao dobitnika ulaznice za nazočnost na konferenciji Geeks on a Plane (GOAP), održanoj prošlog tjedna.

Radilo se, podsjetimo, o investicijskoj konferenciji pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog dnevnika, koja je u prošlu srijedu u Zagrebu okupila poznate američke i europske ulagače u tehnološke startupove. Zvijezda konferencije bio je, jasno, Dave McClure, najpopularniji ulagač na konferenciji i suosnivač američkoga poslovnog akceleratora i fonda 500Startups.

"Ne 'napadajte' investitore pri prvom susretu, upoznajte ih, pričajte o svakodnevnim temama, a ako me zanima vaš projekt pitat ću vas o njemu", najbolji je savjet koji je za vrijeme konferencije mogao čuti naš čitatelj. U pamćenje mu se iz McClureova predavanja najviše, kaže, urezao općeniti govor o tome gdje se svi startupovi moraju usmjeriti kako bi kvalitetno razvili svoje ideje. "Konstantno vraćanje na mušteriju, odnosno potrošača kao najbitnije stavke kod razrade svake ideje i način na koji treba pristupiti investitorima i kako ih pridobiti", kaže nam Pavličić.

>>> McClurea sam provozao u svom automobilu, oduševljen je

>>> Imali su sreće, McClureu su zapeli za oko, a uskoro će i zapošljavati

Njegov je interes pobudilo nekoliko startupova: "Sidekickr TV je stvarno odličan projekt i jedva čekam vidjeti što će biti od njega u budućnosti. Po meni najbolja prezentacija i svakako me se najviše dojmila jer predstavlja veliku promjenu u dosadašnjem pogledu na tv svijet. BackWay je odličan primjer kako aplikacija može biti jednostavna a jako korisna. Svaka čast ekipi iza toga. Squee aplikacija za pronalaženje gadgeta. Dečki ulažu puno truda i jedva čekam da nađu pravog investitora kako bih i sam počeo koristiti aplikaciju. Monolith je već dobrano razrađen i već ima jake partnere ali ideja je odlična i pratit ću kako se razvija.Glittsy jer me zanima na koji način će to ispasti".

Naš čitatelj, koji i sam pokreće vlastiti startup (trenutno okuplja tim koji bi trebao pomoći svim startupovia, freelancerima i suradnicima da brže obavljaju posao), kaže kako su financije uvijek najveći problem kod pokretanja startupa, jer veliki broj ljudi ima odlične ideje i već okupljene timove ali teško dolaze do novčane potpore kako bi projekt zaživio u potpunosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close