Matko Bolanča: Darko Šket ima punu potporu Nadzornog odbora

Autor: Božica Babić , 06. lipanj 2016. u 22:00
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zdravko Pevec tvrdi da je sastav novog NO-a predložila skupina dioničara koje je on okupio i ‘brifirao’.

Zdravko Pevec, bivši vlasnik trgovačkog lanca Pevec, ne posustaje u pokušajima ponovnog ulaska u svoju nekadašnju tvrtku, koja je početkom 2010. završila u stečaju teškom 1,9 milijardi kuna.

Tvrtku je kroz stečaj vodio stečajni upravitelj Darko Šket i kako je za 2011. uz prihod od 613 milijuna kuna ostvarena i dobit od 10,5 milijuna kuna, već u lipnju 2012. sudskom odlukom zaključen je stečaj i dopušteno osnivanje dioničkog društva Pevec sa 713 dioničara te gotovo 900 zaposlenih u 12 trgovačkih centara, a predsjednikom Uprave imenovan je stečajni upravitelj Darko Šket.    

'Podcijenjena dionica'
"Šket cijelo vrijeme posluje vrlo netransparentno i ruši vrijednost tvrtke. Tome je, međutim, konačno došao kraj. Na posljednjoj Glavnoj skupštini, održanoj potkraj  prošlog tjedna, nije prošao Šketov plan o imenovanju novih, njegovih članova Nadzornog odbora, nego je izabran potpuno novi sastav Nadzornog odbora predložen od skupine dioničara koje sam ja okupio i informirao ih o brojnim negativnim detaljima iz poslovanja tvrtke," ustvrdio je za Poslovni dnevnik jučer Zdravko Pevec.

 

Bolanča

Izražavamo punu potporu predsjedniku Uprave Darku Šketu koji je uz naše radnike zaslužan za sjajne rezultate.

On je uvjeren da su ne samo Šketu, već i timu njegovih suradnika koje je u međuvremenu zaposlio u kompaniji, dani odbrojani te da će novi Nadzorni odbor uskoro donijeti upravo takvu odluku. Zdravko Pevec nadalje tvrdi kako bi kompanija nakon  novog, radikalnog zaokreta u kratkom razdoblju mogla sa sadašnjim brojem zaposlenih čak udvostručiti prihod. Prema njegovoj ocjeni, podcijenjena je i vrijednost dionice. "Realna cijena je pet puta veća u odnosu na sadašnjih 100 kuna," tvrdi Zdravko Pevec. 

Tendenciozan autsajder
Planove Zdravka Peveca o brzoj smjeni Šketa odlučno, međutim, opovrgava novi predsjednik NO-a Matko Bolanča. "Informacije o smjeni predsjednika Uprave društva Pevec neistinite su. Riječ je o insinuacijama i tendencioznim izjavama koje nemaju nikakvog temelja. Uvaženi gospodin koji prenosi takve informacije nije uključen u rad ni jednog tijela koje bi imalo utjecaj na donošenje bilo kakvih odluka vezano uz poslovanja tvrtke Pevec.

Sukladno tome, demantiramo spomenute navode te izražavamo svoju punu potporu predsjedniku Uprave Darku Šketu koji je uz naše radnike svojim upravljanjem zaslužan za sjajne poslovne rezultate dioničkog društva Pevec. Nadalje, imenovanje novog NO-a izglasano je na Glavnoj skupštini temeljem statuta tvrtke, a na čiji odabir gospodin Zdravko Pevec nije imao nikakav utjecaj," ističe Bolanča.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Želim PRAVOM PEVECU – a to je jedini i zauvijek ZDRAVKO PEVEC – da uspije u poslu i da one koji su mu ukrali tvrtku- makne iz svog vidokruga..

Bolanca nezna nista o nicemu. Cudo i sramota da je kratko i neuspjesno vodio Plivu. Iz Plive je otjeran zna se zasto…..

Baš sam tako nešto htio napisati. Dugo ga nije bilo, vidjeti ćemo kakve su sad kombinacije.

Dali je to onaj isti Bolanča koji je u Mediki dd davao “punu pdršku” Kuštraku ??

New Report

Close