‘Matija Posavec je u lošem stanju, žao mu je, odrekao se prava na plaću’

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2021. u 13:38
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

O slučaju Matije Posavca za N1 se oglasio i njegov odvjetnik, a gost u programu N1 Televizije bio je zamjenik župana, koji u ovom trenutku vodi županiju, Josip Grivec.

On je rekao kako se kratko uspio i sastati s Matijom Posavcem.

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenađeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok.

Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo.

Nismo uopće razgovarali što se tiče ovog dijela zbog čega je bilo hapšenje. On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se”, rekao je za N1.

Za N1 se oglasio i odvjetnik Matije Posavca, Davorin Zlatarek koji nam je rekao da je Posavec u lošem stanju i da mu je žao.

Posavec, kaže, zasad ne razmišlja o politici, odrekao se prava na plaću koje ima. Kaže i da još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata.

Komentirajte prvi

New Report

Close