Mate Rimac se našalio s nabavkom aviona: ‘Evo, Vlado. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će i za nas’

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2019. u 09:57
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mate Rimac našalio se s Vladom i propalim poslom oko nabave F-16.

Poduzetnik Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, dao je prijedlog Vladi koji borbeni avion nabaviti nakon što joj je propao posao s Izraelcima i nabavom F-16 Barak zrakoplova.

Rimac je na svom Facebook profilu objavio status: Evo nešto za tebe, Vlado RH. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će dobar i za nas.

Riječ je o borbenom avionu MIG-29, sovjetske proizvodnje, i to još iz ere Hladnog rata, kojeg američki Raptor Aviation s Nove Floride prodaje za približno 4,65 milijuna dolara. Ima manje od tisuću sati leta što znači da bi se s njim još mogle proći tisuće i tisuće satova. Prvi ovakav tip aviona je proizveden 1981. godine i sličan je američkom F-16 Falconu. Rusi su svoj borbeni zrakoplov prodali brojnim zemljama od Alžira do Sjeverne Koreje, navodi se na portalu Popular mechanic.

Ovaj koji se prodaje proizveden je 1986. i bio je u Ukrajini. Mali problem je što ovaj MIG može preletjeti tek oko 1700 kilometara, no s obzirom na hrvatski teritorij, neki bi se složili – sasvim dovoljno.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ja da primam državne poticaje ne bih javno izjavljivao ovakve dosjetke.

Mate, uz dužno poštovanje drži se svoje spec. a ne strateško planiranje među državama. A uskoro od PD očekujemo i srbijansko mišljenje.

Pa što Mate Rimac ne ponudi 8 nevidljivih električnih zrakoplova sa STEAL tehnologijom.

Mislim da će ministar odmah otpisati ugovor s njim s non paperom.

Taj zrakoplov može poslužiti za učenje i zaprašivanje komaraca, a uz to ruska je tehnologija (nemam ništa protiv ruske tehnologije).

New Report

Close