Markotić: Ako se ne cijepimo, ponovno ćemo puniti groblja

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2021. u 11:30
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Alemka Markotić upozorila je na mogući razvoj situacije vezan za širenje delta soja virusa.

“Dobra vijest je za nas u Klinici da je u bolnicama vrlo malo bolesnika, kod nas svega 5. Međutim puno toga smo za ovih 18 mjeseci iskusili što nikad ne bismo željeli ponovo vidjeti, a čini nam se da bismo to mogli vidjeti uskoro”, rekla je Markotić.

“Dva su razloga, jedan je brzo širenje delta varijante, drugi je što se pučanstvo ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi još nije dovoljno procijepilo, pa ako uzmemo Veliku Britaniju koja ima najveću procijepljenost od 48 posto znamo da je to nedovoljno i vidimo to prema brzom porastu delta varijante. Dobro je to što ove godine imamo cjepivo, i pokazano je već da to cjepivo štiti vrlo učinkovito. Imamo rješenje, imamo izbor, vidimo što se događa u nekim turističkim zemljama, primjerice u Portugalu i na Cipru. Bilo bi dobro da ne ponovimo lekciju iz prošle godine – ili cijepljenje ili će nam zimmer frei ostati frei, djeca bez škola na jesen, starci zatvoreni u domovima, a mi ćemo isto sebi zatvoriti puno toga, ako se ne cijepimo ponovno ćemo puniti groblja… Imamo mogućnost. Imamo izbor”, jsno je poručila Markotić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da da i svizac će zamotavat čokoladu

Hristos je vaskrsao.Zašto da se bojimo smrti???Čini mi se da vuk skida jagnjeću kožu…

Bože! baci ciglu!

New Report

Close