Za pravu malu revoluciju u slavonskoj poljoprivredi zauzeo se Marko Pipunić, vlasnik Žita Osijek.
Govoreći na temu "Može li Slavonija globalno", zauzeo se za preusmjeravanje prerade svinjskog mesa s tradicionalnih kulena na pršute. "Stranci sigurno neće dolaziti u Slavoniju zbog tog našeg specijaliteta od kojeg ih boli trbuh jer je pun soli, dima i paprike. Stranac želi pršut, a ne kulen. Moramo biti konkuretni i napraviti premium standardizirane proizvode kakve kupac u svijetu želi i prepoznaje", poručio je slavonskim tradicionalistima Pipunić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu