Marasu zakon vratili na doradu

Autor: Suzana Varošanec , 09. listopad 2013. u 22:00
Gordan Maras: Nije vraćanje nego normalna procedura/G. Stanzl/PIXSELL

Srušen na koordinaciji, no ministar ne odustaje od plana.

Konačni prijedlog novog Zakona o obrtu srušen je na koordinaciji ministarstava održanoj protekloga ponedjeljka, doznajemo neslužbeno.

Navodno je do toga došlo zbog primjedaba koje su istaknula četiri Vladina resora – financija, gospodarstva, obrazovanja i uprave. Primjedbe je navodno imalo i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, no u tom resoru nisu išli za time da bi ga rušili. Da je zakonski prijedlog zapravo neslavno prošao, potvrdili su nam i izvori bliski Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), gdje pozorno prate situaciju. Najviše ih zanima kako će u konačnici biti definirana po njima prijeporna rješenja te kad će se prijedlog Zakona o obrtu naći na dnevnom redu Vladine sjednice radi usvajanja i upućivanja na drugo čitanje Saboru. No, čini se da najnovija zbivanja ne predstavljaju ozbiljne zakonske peripetije te da se od ključnih najavljenih novosti neće odstupiti.

Doznajemo, naime, da je ministar Gordan Maras i nakon koordinacije uvjeren da će Zakon idućeg tjedna biti upućen na Vladu te da se neće odstupiti od uvođenja dobrovoljnoga članstva i ostalih najavljenih promjena. U Ministarstvu poduzetništva i obrta tvrde nam da nije posrijedi "vraćanje zakona na doradu nego najnormalnija procedura". Naš izvor iz Marasova resora objašnjava da se na stručnim koodinacijama usuglašavaju mišljenja među resorima, što je kod nekih zakonskih prijedloga iz nadležnosti drugih resora trajalo nekoliko mjeseci. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

mogao bi i sam na jedno mjesto na doradu

New Report

Close