Tvrtka koja posluje u Hrvatskoj uvela 4-dnevni radni tjedan

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2022. u 07:00
Foto: pixabay

Tijekom pilot-projekta 4-dnevni radni tjedan prvi put je testiran u probnom razdoblju od 4 mjeseca.

ManpowerGroup najavio je službeno uvođenje 4-dnevnog radnog tjedna za sve interne zaposlenike u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji nakon uspješnog preliminarnog pilot projekta koji je trajao 4 mjeseca, a koji je pokazao pozitivan utjecaj na dobrobit zaposlenika i produktivnost same tvrtke.

Kako stoji u priopćenju, 4-dnevni radni tjedan predstavlja i dalje relativnu novost na svjetskom i domaćem tržištu rada. Također, predstavlja način rada koji bi mogao izravno odgovoriti na nove društvene potrebe i trendove poslovanja te rada, dok bi njegova sve veća implementacija mogla donijeti veće socijalne i održive promjene.

Aleksandar Hangimana, GM ManpowerGroup SEE, izjavio je kako u vrijeme kada ljudski kapital postaje sve važniji i vredniji, kompanija ima čast i odgovornost ne samo brinuti o svojim zaposlenicima i procesima, već i o zaposlenicima i procesima velikog broja domaćih i svjetskih kompanija.

Tijekom pilot-projekta 4-dnevni radni tjedan prvi put je testiran u probnom razdoblju od 4 mjeseca. Petak je definiran kao dodatni slobodni dan za zaposlenike. Svaka zemlja regije je pripremila lokalni adaptirani plan za uspostavljanje promjena u operativnim procesima.

U svakoj zemlji organizirana su dežurstva petkom kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje poslovnih procesa za sve partnere i klijente Manpowera.

Komentirajte prvi

New Report

Close