Manji, ali kvalitetniji – na sajmu u Splitu 700 izlagača

Autor: Poslovni dnevnik , 23. listopad 2013. u 22:00
Split je u sklopu SASO-a na Žnjanu ugostio i sajam alata, strojeva i opreme/Tino Jurić/PIXSELL

U sklopu sajma koji će trajati do 27. listopada održat će se 9. energetski summit.

Na međunarodnom sajmu SASO, koji je u srijedu otvoren na platou splitskog Žnjana, do 27. listopada sudjeluje 700 izlagača iz osam zemalja.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivo Milatić istaknuo je na otvorenju važnost održavanja 9. energetskog summita u sklopu SASO-a jer je u pripremi novi zakon o obnovljim izvorima energije. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajac upozorio je pak na teškoće s kojima se suočavaju obrtnici: "nekulturom plaćanja, nelikvidnosti, nelojalnom konkurencijom, visokim troškovima poslovanja…". Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja rekao je kako je županijska Skupština usvojila izmjene i dopune prostornog plana, što je temeljni dokument za gospodarski razvitak te županije kojim su uklonjene zapreke za izdavanje lokacijskih dozvola.

Ravnateljica sajma SASO Sanja Vuković Veić istaknula kako, unatoč krizi, sajam pokazuje prilagodljivost i žilavost, nešto je manji od lanjskog, a naglasak je na kvaliteti. SASO obuhvaća niz sajmova: graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, sajam financija, investicija i razvoja te sajam ekologije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close