Mamić Vargi za ‘posao’ platio 600-700 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2021. u 08:50
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Varga tvrdi da je bio u komunikaciji ne samo s premijerom, već i brojnim drugima u vrhu HDZ-a

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar, nepravomoćno osuđen za aferu SMS u kojoj ga se tereti da je lažirao poruke koje su trebale pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću za Provjereno je ispričao svoju stranu priče.

– Mene se uvijek htjelo prikazati kao nekog groznog kriminalca koji pravi lažne SMS poruke što nije točno – kaže on. Osuđen je nepravomoćno na tri i pol godine zatvora. U izradi SMS-ova Vargi, stoji u presudi, da mu je pomogao Blaž Curić, nekadašnji vozač bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i kum Milijana Brkića. Osuđen je da je Vargi dostavljao brojeve telefona za njihovu izradu. Među ostalim brojeve Milijana Brkića i Martine Dalić. Varga tvrdi da je bio u komunikaciji ne samo s premijerom, već i brojnim drugima u vrhu HDZ-a, piše Večernji list.

– Sad što sam ja točno radio, mnogi su me iskorištavali za neke svoje igre i igrice, to sam ja nažalost kasno shvatio. Ne bih o imenima. Prepoznaju se oni sada. Za istrage me jesu koristili. Ja sam dosta istraga odradio. Sve sam prijavio Državnom odvjetništvu. Pod pseudonimom, radi obitelji – ispričao je Varga.

Kaže i da je Mamiću predao dokaze o tome tko je nacrtao svastiku na nogometnom stadionu Poljud koja se jasno vidjela prije šest godina na travnjaku tijekom utakmice Hrvatska i Italija.

– To sam s Vladom Galićem radio. Došao sam do toga da je plaćeno pedeset tisuća kuna da ugasi kamere tu večer i da omogući da se iscrta svastika. Platio mu je konkretno Ostojić i Kotromanović su se s njime našli. Nisam došao do konkretnih imena. Jedan ili dva imena sam imao. To sam dao gospodinu Mamiću. On je sve to predao policiji. Ali ništa – tvrdi Varga, a od Mamića je za taj posao navodno dobio vrijednu nagradu.

– Dao mi je oko šesto, sedamsto tisuća kuna. Ali o porukama nismo razgovarali. Gospodin Mamić mi nikada nije platio niti za te poruke niti da ja počinim bilo kakvo kazneno djelo – kaže Varga.

Komentari (1)
Pogledajte sve

iiii pojeo vuk magare i nikome ništa. Država je sve zataškala optužila nedužnog čovjeka koji je radio svoj posao koji zna te nije ulazio u zakonitost istog. Nego pošteno odradio posao , on kaže mamić je nedužan ali država treba krivca pa su ga izmislili u Zdravku Mamiću isto kao što je država otela Pevecovima , Todoričima , inu prodali i optužili Karamarka , ne smije imati nitko više novaca i imati više od državnih mlatimudana ako je netko uspješan državni represivni aparat postaje lakom i uništava sve , bez dokaza pa onda postepeno izmišljaju dokaze i ocrnjuju sve i svakoga a ponajviše poštene , uspješne poslovne ljude !!

New Report

Close