Mali trgovci žele biti dio vitalnih odluka o trgovini

Autor: Ana Blašković , 14. svibanj 2020. u 21:59
Damir Aščić, čelnik Saveza udruga malih trgovaca

Jedan od ciljeva suradnje je i snažnija promocija domaće proizvodnje

Mali trgovci udruženi u Savez udruga malih trgovaca ubuduće će sudjelovati u radu Udruženja trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Cilj je postati aktivnim sudionikom u procesu donošenja odluka koje izravno utječu na tržište i razvoj djelatnosti trgovine.

„Zajedno možemo lakše artikulirati stvarne probleme i nastupati prema resornim ministarstvima i Vladi. Udruženje trgovine HGK radi na prijedlozima dugoročnih mjera, strateških smjernica i aktivnosti koje se moraju poduzimati za osiguravanje dugoročnog održivog rasta sektora, posebice mjera koje moraju pratiti razdoblje post korona krize“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher.

Jedan od ciljeva suradnje je i snažnija promocija domaće proizvodnje. “Želimo da se naše mišljenje čuje, a kroz HGK ćemo to lakše postići”, nadovezuje se čelnik Saveza udruga malih trgovaca Damir Aščić.

Savez okuplja 65 posto malih trgovaca te pet regionalnih udruga iz Zagreba, Međimurja, Slavonije i Baranje, Rijeke te iz Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o 360 poduzetnika s mrežom 700 trgovina u 15 županija koji zapošljavaju oko 2500 radnika, a promet u 2019. iznosio im je 1,8 milijardi kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close