Mali Lošinj: U ‘najveće gradilište’ u Hrvatskoj ulaže se 90 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2015. u 09:22
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U 2015. godini investicije na području Grada Maloga Lošinja u poduzetništvu i infrastrukturi, te kvaliteti u svim segmentima turizma iznosi preko 90 milijuna eura.

Velik broj projekata na Lošinju plijeni pozornost javnosti. Samo ove godine planiraju ili već realiziraju investicije u vrijednosti od 90 milijuna eura. Dnevnik.hr razgovarao je s gradonačelnikom  Grada Malog Lošinja Garijem Cappellijem.

“ U tijeku je izgradnja i skori završetak pročišćivača fekalne odvodnje, raskrižje cesta Velog i Malog Lošinja, finalni radovi na cesti samog ulaska u Mali Lošinj, predio Poljana sa biciklističkom i pješačkom stazom. Također, započeta je izgradnja stotinjak stanova za lokalno stanovništvo, uređuju se šetnice, uvodi se ekološka rasvjeta. U visokoj fazi izgradnje je i reciklažno dvorište uz sustavno odvajanje kompletnog otpada.

Kao kruna, a jedan od najbitnijih segmenata produljenja turističke sezone, na kojoj sustavno radimo, je završetak Palače Kvarner te otvorenje Muzeja Apoksiomena i njegovo trajno smještanje.

Ulaganja na području Grada Malog Lošinja na spomenutim projektima koji su u tijeku ili u fazi plana do kraja godine iznose oko 14 milijuna eura.

U 2015. godini investicije na području Grada Maloga Lošinja u poduzetništvu i infrastrukturi, te kvaliteti u svim segmentima turizma iznosi preko 90 milijuna eura”, istaknuo je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close