Maksimalan broj policajaca ovaj vikend u novoj akciji, evo što sve kontroliraju

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2020. u 10:44
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Iz MUP-a stiže vijest o pojačanoj kontroli prometa ovoga vikenda

U dane ovoga vikenda, posebno u popodnevnim i noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača.

Ovog puta policijska akcija će biti prioritetno usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Posebnu pozornost policija će obratiti također i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema.

Komentirajte prvi

New Report

Close