Maksim Poletaev: Sberbank će imati 40 posto vlasništva Agrokora

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2018. u 08:36
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon sastanka u Vladi Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe, da je došlo do dramatične promjene situacije te kako će Sberbank zadržati svoj udio u Agrokoru, ali koliki bi on mogao biti nije htio reći.

Drugi čovjek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak se sastao s premijerom Plenkovićem i Predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Nakon sastanka u Vladi Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe, piše HRT.

Nakon sastanka u Vladi Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe, da je došlo do dramatične promjene situacije te kako će Sberbank zadržati svoj udio u Agrokoru, ali koliki bi on mogao biti nije htio reći. Poletajev vjeruje da bi nagodba mogla biti do kraja mjeseca.

Novinar Jutarnjeg lista Frenki Laušić rekao je u srijedu u Otvorenom da je, prema informacijama sudionika sastanka u Banskim dvorima, Poletaev uputio nekoliko poruka – da će sadašnji vjerovnici budući vlasnici Agrokora ostati minimalno 2 godine, da će Agrokor ostati čitav, a nakon 3-4 godine će se prodavati. Prilikom prodaje će se konzultirati Vlada.

Laušić je u Jutarnjem listu objavio i da je Poletaev ispričao da su u Sberbanku bili iznenađeni kada je Todorić u veljači 2017. u Moskvi priopćio da mu je potrebno dodatnih 100 milijuna eura, jer ih je ranije uvjerio da je refinanciranjem kredita iz studenog 2016. riješio problem likvidnosti. Poletaev se tada osobno založio za odobrenje tog kredita. Na sastanku u Zagrebu u srijedu poručio je i da svi moraju snositi dio gubitaka te da Todorić mora biti procesuiran pred hrvatskim sudovima. Sberbank će imati 40% vlasništva u Agrokoru, rekao je Poletaev, koji se sastao i s Udrugom dobavljača, prenosi HRT.

Komentari (3)
Pogledajte sve

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2002840
Sleeping beauty se krmeljavo probudila


Dodatnih 10% neće im biti problem dokupiti i na taj način doći će do kontrolnog paketa bez ikakvih problema. Postat će puno veći strateški problem nego vlasništvo MOL-a u INI.

za 3-4 godine kaže ide prodaja, baš će biti zanimljivo vidjeti kome će prodati, ovi naši još i ne slute kakvih će tek problema nastati, ili slute i znaju, ali im odgovara, iseljavanje na zapad, smanjenje broja stanovnika, sve to vodi ostvarenju ciljeva da na ovim prostorima zavladaju drugi, jad i bijeda naše politike uočljiv je na svakom koraku

Dodatnih 10% neće im biti problem dokupiti i na taj način doći će do kontrolnog paketa bez ikakvih problema. Postat će puno veći strateški problem nego vlasništvo MOL-a u INI.

New Report

Close