Mađarski par već sedam godina živi i radi na našem otoku, objasnili su zašto im ne pada na pamet povratak doma

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2023. u 07:39
Foto: Pixabay

Olah vodi turističku agenciju i bavi se iznajmljivanjem, a na društvenim mrežama ima više od 10 tisuća pratitelja. Ondje promovira ljepote otoka Krka, ali i cijele Hrvatske.

Mnogo se govori o mladim ljudima koji, u potrazi za boljim životom, napuštaju našu zemlju, no ima i onih koji u Hrvatsku dolaze živjeti. Prije sedam godina jedan je mađarski par za svoj dom odabrao Krk. Kažu – nisu požalili.

Otok Krk. Mjesto Čižići. Domaćin ekipe HRT-a, Mađar Sandor Olah na Krku vodi turističku agenciju i bavi se iznajmljivanjem.

“Vidjeli smo da ima puno potencijala u turističkom i marketinškom smislu, to je bio logičan razlog našeg preseljenja. Pravi razlog je taj što obožavamo ovaj otok”, rekao je Sandor Olah.

Na društvenim mrežama ima više od 10 tisuća pratitelja. Ondje promovira ljepote otoka Krka, ali i cijele Hrvatske. “Znate onaj osjećaj kad pogledate jako dobar film ili pročitate dobru knjigu i onda ih želite preporučiti prijateljima. Takav je moj stav o ovom otoku”, naglašava Sandor.

Njegova supruga Gabriela, nakon karijere operne pjevačice i sveučilišne profesorice, danas gaji druge interese.  Sedam su godina tu, ovo im je dom, kažu pa kao domaći ljudi rade likere za svoje goste.

“Ime ovog pripravka je Čižići bourbon. Tako se zove jer bourbon nije whiskey, a ni ovo nije whiskey”, pokazuje Sandor.

Sandor se s hrvatskim bori što se ne može reći i za Gabi.  “Ja učim hrvatski, da… Ali, oprostite, ne znam puno… Ja učim, ali bez učiteljica”, govori Gabriela.

Život je znatno drugačiji nego u velikim gradovima.

“S ovog mjesta možete vidjeti četiri različita godišnja doba. Na planinama je zima. Ovdje je šuma smeđa kao ujesen, a u našem vrtu niče cvijeće kao u proljeće. S balkona vidimo goste koji se kupaju u moru kao da je ljeto”, naglašava Sandor.

O povratku u Mađarsku ne razmišljaju, jer ovdje kao da oduvijek pripadaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close