Mađari o slučaju Smokvica: Ako ima nepravilnosti s kućicama, uklonit ćemo ih!

Autor: Marija Brnić , 10. veljača 2021. u 07:12
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Novi zakupac, koji godišnje državi plaća 6 milijuna kuna, o svim radovima i preinakama postojećih objekata po ugovoru bi morao izvijestiti Ministarstvo prostornog uređenja.

Pokaže li se da postoji ikakva nepravilnost u vezi s našim ulaganjem, odmah ćemo je ukloniti”, poručili su iz tvrtke Zelene nekretnine, zakupca državnih nekretnina na otoku Smokvica, nakon što se otkrilo da su bez bilo kakvih potrebnih dozvola postavili devet montažnih kućica.

Riječ je o tajnovitom otoku poznatom kao obiteljsko obitavalište Ivice Todorića, koji je nakon propasti Agrokora država ponovno preuzela i 2018. dala u 30-godišnji zakup tvrtki mađarskog fonda Balansz Zártkör Nyíltvég Intézményi Ingatlan iza kojega stoji OTP banka.

Novi zakupac, koji godišnje državi plaća 6 milijuna kuna, o svim radovima i preinakama postojećih objekata po ugovoru bi morao izvijestiti Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a u slučaju eventualnih investiranja u nove objekte ishoditi dozvole u općini Rogoznica i Šibensko-kninskoj županiji, čijim prostornim planovima gradnja na otoku još uvijek nije predviđena.

A nakon što su mediji objavili da su otoku montirane luksuzne kućice, iz Ministarstva su odlučili na otok uputiti nadležne inspekcijske službe, čije izvješće očekuju do kraja tjedna.

Potvrde li inspektori da je bilo nezakonitih aktivnosti, kako su Poslovnom dnevniku potvrdili prije nekoliko dana, postupit će se po ugovoru, no sudeći prema reakciji zakupca, čini se da do raskidanja ugovora ipak neće doći.

“Upoznati smo s napisima u hrvatskim medijima koji navode moguće nepravilnosti na otoku Smokvici. Premda nismo dobili nikakve posebne upite od nadležnih tijela, poduzeli smo sve mjere kako bismo ispitali postoje li nepravilnosti, u skladu s našom politikom potpune predanosti da poslujemo u skladu sa svim lokalnim propisima”, stoji u dopisu koji je Poslovnom dnevniku stigao iz Zelene nekretnine.

Komentirajte prvi

New Report

Close