M. Bienenfeld: ‘Ovo jača nišu biznis turizma u gradu’

Autor: Suzana Varošanec , 30. siječanj 2020. u 22:00
Budući hotel na križanju Amruševe i Petrinjske

Neposredno nakon najave plana ulaganja u ovoj godini, iz pulske kompanije stigla obavijest da je u centru Zagreba na 45 godina zakupila zgradu koju će u 24 mjeseca prenamijeniti u brendirani hotel sa 115 soba.

Arena Hospitality Group nastavlja s investicijskim ciklusom i ugovaranjem zakupa na 45 godina povijesne zgrade u srcu Zagreba "u svrhu razvoja i upravljanja suvremenog brendiranog hotela u Zagrebu".

Novi hotel sa 115 soba, uz restoran, bar, wellness i spa centar, teretanu, konferencijske prostore i parking, neslužbeno, bit će u Amruševoj ulici, a navodno je zakupodavac Židovska općina zagreb. Iako nemamo službene potvrde, veseli nas najava investicije kojom će se ponuditi još jedan novi hotel visoke kategorije kakvu Zagreb traži, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

To je dokaz, tvrdi, kako se Zagreb još jače pozicionira kao lider u Hrvatskoj u segmentu poslovnog turizma, iako će, kao grad koji razvija i druge turističke proizvode, s ovim hotelom uspjeti zadovoljiti potrebe i individualnih gostiju što obuhvaća city break turizam te zdravstveni i kulturni.  "Pozdravljamo nove investicije, kao i hotelske kapacitete koji su u Zagrebu otvoreni u zadnje dvije godine. To odgovara potrebama zagrebačkog turističkog tržišta, s naglaskom na poslovni segment.

Zagreb je već nekoliko godina u Hrvatskoj lider poslovnog turizma – više od 50% poslovnih aktivnosti u turizmu odvija se ovdje, što potvrđuju i podaci ICCA-e na čijoj rang listi svjetskih kongresnih gradova Zagreb značajno napreduje", kaže Bienenfeld. 

Zagrebački debi

Smanjuju rizik sezonalnosti
"Novi hotel u centru Zagreba pojačat će geografsku raširenost portfelja Grupe, koji je trenutačno centralno pozicioniran na istarskoj obali, te će smanjiti izloženost sezonalnosti. Ovaj dodatak portfelju će također pridonijet jačanju profila Grupe u visokom, višem i lifestyle segmentu", ističu iz Arena Hospitality Groupa.  

Komentirajte prvi

New Report

Close