FOTO: Ove luksuzne vile smještene u parku prirode privlače turiste iz cijelog svijeta

Autor: Marta Duić , 11. studeni 2021. u 05:33
Najtraženija je Villa Rebecca s wellness oazom i vanjskim bazenom /PD

Spojili su luksuzni i održivi turizam s naglaskom na lokalnoj priči, lokalnim namirnicama, aktivnostima u prirodi i izletima po okolici.

Luksuzne vile Montis Aurea okružene su šumama, brdovitim krajolicima i planinarskim stazama, a smjestile su se u srcu Parka prirode Papuk, u mjestu Novo Zvečevo na nadmorskoj visini od 447 metara.

Za ovu slavonsku biznis priču zaslužan je Igor Salak koji je na nedavno završenim Danima hrvatskog turizma dobio nagradu za djelatnika godine u kategoriji “Pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu”.

Ovaj obiteljski posao uspješno razvijaju i nadograđuju već pet godina, a dolaze im turisti iz cijelog svijeta. Od luksuznih vila imena Tena, Maja, Sara i Rebecca svaka je jedinstvena, primjerice vila Rebecca koju su zadnju uredili i otvorili za goste ove godine, moderni objekt s pet zvjezdica sa smještajem za deset osoba.

Foto: PD

Wellness ponuda

“Tijekom pet godina koliko poslujemo, s braćom i roditeljima kontinuirano ulažemo u naše objekte kako bismo gostima osigurali visok standard i kvalitetu ponude. Najtraženiji objekt je luksuzna Villa Rebecca s pet zvjezdica koju smo otvorili prije deset mjeseci.

O kakvoj je vili riječ nabolje potvrđuje podatak da su svi vikendi do kraja ožujka rezervirani. Villa Rebecca ukupne površine veće od 210 četvornih metara može primiti deset osoba, a posljednje ulaganje je bilo u wellness oazu s jacuzzijem, saunom i bazenom vrijednosti oko 280.000 kuna”, otkriva Salak.

Foto: PD

Kako naglašava Salak, sve su kuće opremljene za uživanje tijekom cijele godine i opremljene svime što jamči ugodu i opuštanje – od zimskog vrta, finske saune, jacuzzija, pa do kamina, vanjskog grijanog bazena, mini teretane ili pak vanjske opremljene kuhinje s roštiljem.

Sama destinacija gostima nudi sve tipove odmora jer osim što je Park prirode, Papuk je i Geopark pod zaštitom UNESCO-a, a za ljubitelje aktivnog odmora tu su planinarske i biciklističke staze kao i bogata eno-gastro ponude te domaća craft piva i ginovi.

“Ovo je područje netaknute prirode, vile se nalaze u sklopu Parka prirode i UNESCO geoparka Papuk. Savršeno okruženje za potpuno opuštanje, boravak u prirodi, potpuno oslobađanje od stresa i punjenje baterija. Posjećuju nas gosti iz čitavog svijeta i iz svih dijelova Hrvatske koji uživaju u osami i miru koji su posljednjih nekoliko godina iznimno traženi”, kaže Salak.

Foto: PD

Obiteljski posao

Kako tvrdi, bude li tržište zahtijevalo nije isključeno dodatno ulaganje u širenje poslovanja i nove vile. “Odmor u luksuznim vilama u prirodi apsolutni je trend u svijetu. Spaja luksuzni i održivi turizam s naglaskom na lokalnoj priči, lokalnim namirnicama, aktivnostima u prirodi i izletima po okolici.

Ovo je obiteljski posao u koji su uključeni svi njezini članovi, a naglasak je na individualnom pristupu prema gostu. Iako živimo u Požegi, gostima smo dostupni 24 sata na dan, nastojimo im udovoljiti svim željama i zahtjevima i nikakav problem i po nekoliko puta dnevno sjesti u automobil i iz četrdesetak minuta vožnje udaljene Požege doći do Novog Zvečeva, mjesta u kojem su smještene naše vile˝, objašnjava Salak te kaže kako je njihovim gostim na raspolaganju i niz lokalnih proizvodima poput šljivovice, vina, sokova, slavonskih delicija.

Foto: PD

Komentari (1)
Pogledajte sve

iz tih “luksuznih vila” jedni drugima gledaju u tanjure i dvorište. katastrofa arhitekture.

New Report

Close