Lukšići bespravno koriste žičaru za Srđ

Autor: Marija Crnjak , 13. listopad 2017. u 13:17
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Društvo Excelsa nekretnine ne plaća koncesijsku naknadu niti izvršava svoje obveze, tvrdi gradonačelnik Dubrovnika.

Gradonačelnik Mato Franković zatražio je od Ministarstva financija inspekcijski nadzor nad poslovanjem društva Excelsa nekretnine d.d. koje obavlja djelatnost prijevoza žicarom na Srđ, te ih optužuje da se ne drže koncesijskog ugovora i ne plaćaju koncesiju. Grad je o svemu obavijestio i Državno odvjetništvo, piše Dulist

Naime, početkom godine Gradsko vijeće Dubrovnik donijelo je Odluku o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje općeg ili drugog dobra čiji je sastavni dio Ugovor o koncesiji, a na temelju ranije podnesenog zahtjeva društva Excelsa nekretnine, u vlasništvu Grupe Lukšić. Ugovor o koncesiji na potpis i solemnizaciju Društvu upućen je 7. veljače 2017. godine od strane Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik.

"Inspekcijski nadzor zatražen je zato što ni na niz traženja Gradu Dubrovniku nisu dostavljeni potpisani ugovori, Društvo ne plaća koncesijsku naknadu niti izvršava svoje obveze, odnosno Društvo Excelsa nekretnine d.d. obavlja gospodarsku djelatnost korištenjem općeg ili drugog dobra za koju je potrebna koncesija bez sklopljenog Ugovora o koncesiji i bez plaćanja koncesijske naknade Gradu Dubrovniku.

Ovakvim postupanjem Društvo, osim što nezakonito pribavlja imovinsku korist, nastaje šteta za Proračunu Grad Dubrovnika" napisao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković Državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close