Lukšić grupa 2017. ulaže najmanje 30 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 13. prosinac 2016. u 15:57
Davor Lukšić, voditelj poslova Lukšić Grupe za Hrvatsku/Boris Ščitar/VL/PIXSELL

Sljedećeg ljeta otvaraju se obnovljeni hoteli Excelsior i Sol Sipar.

Grupa Lukšić u sljedeću turističku godinu ulazi s dvije značajne investicije na sjeveru i krajnjem jugu zemlje, obnovom kultnog Excelsiora u Dubrovniku te Istraturistovog hotela Sipar, a ulaganja su vrijedna najmanje 30 milijuna eura.

Projekt hotela Sol Sipar umaškog Istraturista, kojeg je Lukšićeva Plava Laguna kupila 2014. godine, vrijedan je oko 10 milijuna eura i ujedno je najveći Istraturuistov projekt u zadnjih desetak godina, s obzirom na to da obuhvaća temeljnu rekonstrukciju objekta. Hotel Sol Sipar otvorit će se u lipnju, a po završetku investicije imat će 236 soba te ostaje sadržaje za ljetni odmor.

Radi se o energetski održivom projektu, s obzirom na to da će se u objekt ugraditi sustav pametnih soba i podići stupanj energetske učinkovitosti. Hotel bi trebao dobiti i četvrtu zvjezdicu te brend Sol iz portfelja Melia Hotels International.  Istraturist je partner tvrtke Melia od 1998. godine. Također, hotel će se pozicionirati kao obiteljski hotel. Drugo najznačajnije ulaganje koje će sljedeće godine zaključiti Lukšići temeljita je obnova Hotela Excelsior koji je zatvoren s krajem listopada, a u novom ruhu trebao bi osvanuti prije početka ljetne sezone, kažu u Jadranskim Luksuznim Hotelima.

Potpuna rekonstrukcija soba i apartmana prva je značajnija investicija u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008., a za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF u suradnji sa studijom Franić Šekoranja. "Nastavak je to filozofije implementacije hrvatskog dizajna i produkta u investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli, obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalitete usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma", kažu u JLH. Ne navode točan iznos investicije, no zadnja rekonstrukcija Excelsiora koštala je oko 20 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close