Luka Burilović je novi predsjednik HGK

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. ožujak 2014. u 14:26
Luka Burilovic izabran za novog predsjednika HGK. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Luka Burilović novi je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine, odlučila je danas skupština HGK.

Luka Burilović novi je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine, odlučila je danas skupština HGK.

Burilović je u drugom krugu glasovanja dobio 41 glas, a njegov protukandidat Damir Kuštrak 30 glasova članova skupštine.

Burilović, predsjednik Uprave Sladorane Županja, čelno mjesto Komore preuzet će počevši od 1. travanja.

Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između četiri kandidata, uz Burilovića i Kuštraka, kandidati su bili i Vladimir Ferdelji i Zlatko Hodak.

Nakon što u prvom krugu nitko nije dobio natpolovičnu većinu u drugi su krug ušli Burilović i Kuštrak.

Upravni odbor HGK je početkom veljače raspisao javni poziv za izbor novog predsjednika HGK, na natječaj se javilo 17 kandidata, a nakon što je Upravni odbor razgovarao s 15 kandidata (dva se kandidata nisu odazvala pozivu na razgovor) predložio je skupštini četiri kandidata.

Na čelu HGK kao vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice HGK trenutno je Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva.

Ona je na tu funkciju došla sredinom studenoga prošle godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg čelnika Komore Nadana Vidoševića, uhićenog zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK. Vidoševića je na čelu HGK bio 18 godina, a USKOK ga tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz HGK.

Komentari (4)
Pogledajte sve

DOBRO. Nije- Kuštrak…

Burilović nije stranačka osoba, ha ha ha. On je predsjednik HDZ-a grada Vikovaca!

Trla baba dlan , namet i dalje ostaje .

New Report

Close