LRH nastavlja unosnu prodaju, odriču se i zgrade Uprave

Autor: Suzana Varošanec , 19. studeni 2015. u 22:00
Vilu Hermitage u Opatiji, u kojoj je sjedište tvrtke, prikladnija za aparthotel, ocijenila je Uprava

Najvrednija je vila Slatina u Opatiji, a kupcima se nudi i Restoran Zelengaj te lovranski Hotel Miramare.

Drogerija Bipa u vlasništvu austrijske Bille ubuduće će poslovati u vlastitom prostoru u središtu Opatije.

Neslužbeno, naime, doznajemo da je Bipa od Liburnia Riviera Hotela (LRH) kupila bivši restoran Korzo u Opatiji, u kojem je dosad radila kao zakupac. Zbog atraktivnosti lokacije na kojoj se za slične objekte ondje cijene kreću oko 4000 eura po četvornome metru, transakcija se procjenjuje na oko pet milijuna kuna.  Taj je objekt inače jedna od pet nefunkcionalnih nekretnina koje je vodeći kvarnerski hotelijer uspješno tržio. Kako stoji u LRH-ovoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, postignuta cijena iznosi 18,8 milijuna kuna.

 

25-30milijuna

kuna vrijednost je novih nekretnina koje LRH nudi na prodaju

No, čini se i da bi se za kupnju od LRH, nakon Bipe, odnosno Bille, mogao zainteresirati i Konzum, u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića, i to za poslovni prostor u Matuljima, u kojem i Konzum posluje kao zakupac.  Na to upućuje objava revidiranog popisa non core imovine liburnijske tvrtke – vila, poslovnih prostora i zemljišta, koje čeka prodaja. Uz već poznate nekretnine iz rujanskoga oglasa, LRH je sad popis proširio te je za prodaju namijenio i navedeni prostor u kojem radi Konzum, ali i nekoliko novih nekretnina.

Zanimljiva je LRH-ova namjera da proda Vilu Hermitage u Opatiji jer se u njoj nalazi sjedište tvrtke i Uprava. Ta je vila reprezentativni objekt, a po ocjeni Šehanovićeve Uprave, prikladniji je aparthotelu nego poslovnom sjedištu tvrtke. Kao ipak najvrjednija među novim nekretninama ističe se vila Slatina u Opatiji, koju također po novome čeka prodaja, a ne renoviranje u sklopu aktualne obnove hotela Palace-Bellevue, kako se to očekivalo.

Kupcima se također prvi put javno nudi i Restoran Zelengaj (preko puta Hotela Imperial) te lovranski Hotel Miramare, kapaciteta 32 sobe s 60 kreveta, koji nije u funkciji. Za sve nekretnine s novog popisa procjenjuje se vrijednost između 25 i 30 milijuna eura, ali iza nove kompanijske objave, ujedno poziva zainteresiranim investitorima, stoji odluka Uprave i NO-a da ih prodaju samo kupcima s dobrom ponudom. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Netko? Predsjednik uprave 🙂

netko je lijepo rekao-mlada se usminkava za skoru udaju

New Report

Close