LRH: Dobili smo spor protiv Ministarstva financija

Autor: Suzana Varošanec , 24. srpanj 2019. u 08:08
Gubitak na polugodištu prepolovljen/G.K./PIXSELL

Kompaniji je vraćeno 2,3 milijuna kuna jer ugovor o koncesiji nije bio sklopljen.

U očekivanju novog većinskog vlasnika LRH, dok se čeka odluka AZTN-a te ponuda manjinskim dioničkima od strane kupca Girone Adriatica za preostalih oko 46%, raste cijena dionice, a tvrtka se pohvalila s nekoliko stvari.

Imaju bolje šestomjesečne rezultate u odnosu na isto razdoblje lani, kažu, te su dobili upravni spor (koncesijske prirode) protiv Ministarstva financija, pa im je vraćeno uplaćenih 2,3 mil. kn. Poništenim rješenjem MF-a nezakonito je bila određena obveza uplate navedenog iznosa naknade za korištenje marine Admiral u Opatiji, iako ugovor nije bio sklopljen, navodi u polugodišnjem izvješću predsjednik Uprave LRH Giorgio Cadum.

LRH-ov gubitak u prvih šest mjeseci iznosi 24,2 mil. kn, dok je u istom razdoblju 2018. bio 49,3 mil, kn, što znači da su 'minus' smanjili za 52%. LRH-ov ukupni financijski rezultat (prema USALI izvješću), tj. EBITDA je 25,7 mil. kn, odnosno to znači preokret, jer je lani bio negativan u vodu gubitka od blizu milijun kn.

U poslovanju nije sudjelovao hotel Ambasador, jer je nakon obnove otvoren 1. lipnja. Pokazatelji likvidnosti i solventnosti te omjera zaduženosti u odnosu na kapital i novčani tok su kvalitetni, poručuje Uprava, dodajući da su u cilju zadržavanja postojeće kategorije i poboljšanja kvalitete usluge još 4 hotela obnovili, pa i otvorili u ovom razdoblju, tj. po dva u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi.

Nagradni bonus isplaćen lanjskog lipnja tadašnjem šefu Uprave Igoru Šehanoviću kao izvanredni prihod tada je utjecao na pad bruto operativne dobiti, pa stoga u prvom polugodištu bilježe njezin rast od 600%. No, da bonus nije bio isplaćen tada, bio bi sada, navode naši izvori. U lipnju su isplatili i 1.000 kn neoprezivo stalnim sezoncima te još 4.000 kn najavljuju za rujan.  

Komentirajte prvi

New Report

Close