Lokalni proizvođači uz županiju za božićnu čaroliju kod svakog doma

Autor: Marta Duić , 02. prosinac 2020. u 22:00
TZ Zagrebačke županije pokrenula akciju

Cilj je poduprijeti male proizvođače te podići svijest o važnosti kupovine kod lokalnih.

Svjesni kako Zagrebačka županija ima mnogo malih obrtnika, umjetnika i manufaktura koji stvaraju   unikatne lokalne proizvode, Turistička zajednica Zagrebačke županije ovih je blagdana pokrenula akciju Božićna čarolija u vašem domu.

Cilj je poduprijeti male proizvođače te podići svijest o važnosti kupovine kod lokalnih, a osim natječaja promociju će provoditi i na društvenim mrežama kako bi dodatno naglasili koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno.

Proizvođači Zagrebačke županije okupljeni su kroz kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima tijekom adventa, točnije od 3.prosinca do 24.prosinca, a kategorije su – Odmorite se i nagradite svoje tijelo, Ukrasite svoj dom božićnom čarolijom, Pripremite svoj blagdanski stol i Slatke tajne zagrebačke županije.

Kako ističu iz TZ-a, danas je više nego ikad nužna suradnja između svih koji stvaraju turističku ponudu jedne destinacije.

“Zagrebačka županija bogata je majstorima od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji prirodne resurse zavičaja pretvaraju u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni”, poručuje Ivana Alilović, direktorica.

Ova županija, popularni ‘zagrebački prsten’, sve više koristi i promovira proizvođače kroz autohtone gastro priče, a jedan od primjera su štrukli s tartufima, obrta Cipov iz Turopolja. Osmislili su i novi slatki proizvod.

“Čokoladne praline Nautilus obiteljska su priča koja traje već 12 godina. Spoj pralina sa zagrebačkim tartufima naš je inovativni proizvod” , poručuju iz obrta Cipov.

Tu su i licitari Arko Medičarne, božićni med Radovana Petrovića, božićni pokloni OPG Aronija, bermet tvrtke Filipec, Kozmetika dr. Stribor, La.Borša Samobor, OPG Brestovec, Naftalan kozmetika, Odeata Ceramics iz Zeline, medeni proizvodi OPG Frangen, proizvodi Vina Kos Jurišić…

Komentirajte prvi

New Report

Close