Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle preporuka za posao inovativnim studentima

Autor: Suzana Varošanec , 27. rujan 2014. u 10:32
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kroz Ljetni kamp tijekom proteklih četrnaest godina prošlo je oko 600 studenata iz Hrvatske i inozemstva.

Završetak rada 14. međunarodnog Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle, koji ove godine obilježava 65 godina poslovanja, a više od 60 godina surađuje s fakultetima, svečano je obilježen u sjedištu kompanije u Zagrebu s porukom da je kreativnost najvrjedniji ljudski resurs. Uz sudionike ovogodišnjeg projekta iz redova studenata i njihovih mentora, kao i predstavnika 10-ak fakulteta i visokih škola koji su partneri u ovom projektu, na svečanosti je nazočio i ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar koji je tom prigodom iskazao svoju veliku podršku projektu. 

Kroz Ljetni kamp tijekom proteklih četrnaest godina prošlo je oko 600 studenata iz Hrvatske i inozemstva. Namijenjen je najboljim studentima završnih godina studija ponajviše elektrotehnike i računarstva, a u zadnje vrijeme i drugih fakulteta. Tako je u ovogodišnjem kampu na 28 uspješnih projekata sudjelovalo čak 82 studenta iz Hrvatske, BiH i Mađarske, i to uz stručni nadzor 50 mentora, pretežito stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle, ali i stručnjaka iz Ericssonovih kompanija u Švedskoj, Mađarskoj, Kanadi i Kini. Glavna vrijednost Ljetnog kampa je priprema studenata da radom na stvarnim ICT projektima steknu radno iskustvo, a kamp je odlična prilika da se studenti bolje upoznaju s načinom i uvjetima rada u kompaniji. Dosadašnje iskustvo pokazuje da je za mnoge sadašnje zaposlenike Ericssona Nikole Tesle upravo pozitivno iskustvo stečeno u Ljetnom kampu bilo presudno prilikom zapošljavanja. 

Projekt je 2001. godine krenuo od ideje da se obrazovanje približi tržištu te poboljša konkurentnost ICT industrije. Stvoriti ljude koji su sposobni stvarati nove stvari, koji su kreativni i inovativni bio je i ostao kompanijski fokus zbog čega predano radi na njihovom privlačenju. Inovativnost i kreativnost imaju središnje mjesto u gospodarstvu, a ENT kao sastavni dio globalne korporacije Ericsson, osigurava inovativna rješenja zahvaljujući angažmanu 800 stručnjaka koji rade u razvojno-istraživačkim centrima u Zagrebu i Splitu, dok ih ENT zapošljava ukupno 1800 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close