Zeleno gospodarstvo
PROMO

Ljetna sezona bez otpada od hrane – kako Zelene tehnologije mijenjaju turizam i čuvaju okoliš?

Uz pomoć novih inovativnih tehnologija smanjuju otpad od hrane i potiču održivi način života.

Promo
27. srpanj 2023. u 22:00
High-tech uređaj Ecovim

Ljeti turističke destinacije diljem Hrvatske imaju velike izazove u gospodarenju otpadom, a posebno kada je riječ o otpadnoj hrani.

Dolazak velikog broja ljudi u kratkom vremenskom razdoblju dovodi do povećanja konzumacije hrane i generiranja ogromnih količina otpada.

Visoke ljetne temperature pridonose bržoj razgradnji neiskorištenih ostataka, čime se stvaraju neugodni mirisi i povećava rizik od pojave nametnika poput glodavaca, insekata i crva. Ovi problemi narušavaju sanitarno stanje prostora i povećavaju rizik od zaraze te negativno utječu na ugled turističkih destinacija.

Velike promjene kreću od nas samih…

Zelene tehnologije pokrenule su projekt FoodWaste Hrvatska s ciljem podizanja svijesti o važnosti smanjenja otpada od hrane i poticanja održivog načina života uz pomoć novih inovativnih tehnologija.

Mali kućanski uređaj Reencle

Jeste li znali da se ostaci od hrane u vrlo kratkom periodu mogu pretvoriti u vrijednu sirovinu?

Napredna tehnološka rješenja smanjuju količinu otpada od hrane na samom mjestu nastanka, čime se umanjuje potreba za prijevozom i skladištenjem velikih količina otpada. Integracijom ovakvih uređaja u hotele, restorane, kampove, kuće za odmor i apartmane osigurava se maksimalna higijena prostora te se eliminiraju neugodni mirisi koji su posebno izraženi tijekom ljetnih mjeseci.

Konačno, stvara se i ugodnije okruženje za turiste i lokalno stanovništvo, a dobiva se visokovrijedna sirovina koja ima daljnju primjenu u agronomskom i energetskom sektoru.

Mali kućanski uređaj Reencle

Stvara organski kompost, smanjuje otpad i eliminira neugodne mirise.

High-tech uređaj Ecovim

Smanjuje ostatke hrane do 93% te stvara sterilan supstrat koji ima daljnju primjenu u agronomskom i energetskom sektoru. Dnevni kapacitet 30/100/300/500/1000/1300 kg. Bez neugodnih mirisa i nametnika.

New Report

Close