Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Ljestvica očekivanja nam je sve viša, cilj je preskočiti je i u 2023.

Clutch nas je uvrstio među 10 najboljih web development tvrtki u svijetu, The Manifest nas također drži u samom vrhu, a nalazimo se i među Top poslodavcima u našoj industriji.

Filip Ljubić
15. prosinac 2022. u 22:00
Filip Ljubic/Robert Anic/PIXSELL

Jako smo zadovoljni 2022. godinom. Bila je u skladu s našim planovima, a u nekim nas je aspektima i ugodno iznenadila.

Velika potražnja za IT-jevcima pokazuje da regionalna scena zadnjih godina snažno jača.

Premda mi ovdje nemamo klijenata, za razvoj sektora jako je važno da niče sve više tvrtki koje mogu talente privući projektima koji su globalno važni. Međutim, jedno je dovesti nove ljude i dati im priliku da rade, ali drugo je zadržati ih. Zato u Q-u puno radimo na tome da naši zaposlenici budu zadovoljni, motivirani, predani i da rastu kao profesionalci i razvijaju se kao ljudi.

Već duže se intenzivno bavimo ljudima i komunikacijom, pa tako i non-stop snimamo nove videe i obavještavamo sve “Qumanse” o tome što se događa u firmi i gdje idemo – postali smo izuzetno transparentni! Sigurno je da danas ne bismo bili tu gdje jesmo da se nismo tako snažno posvetili zadovoljstvu i rastu naših ljudi.

Iako ćemo ove godine u Q dovesti gotovo 200 novih školovanih profesionalaca, sigurno nećemo izgubiti na koheziji. Dapače, sve anonimne ankete i indeksi koje pratimo pokazuju da smo ujedinjeniji nego ikad i da su nam ljudi ove godine još zadovoljniji nego prošle godine kad smo dobili nagradu za poslodavca s najzadovoljnijim ljudima u Hrvatskoj.

Naše zadovoljstvo ovom godinom ogleda se i u priznanjima. Clutch nas je uvrstio među 10 najboljih web development tvrtki u svijetu, The Manifest nas također drži u samom vrhu, a nalazimo se i među Top poslodavcima u našoj industriji. Za 2023. podižemo ljestvicu očekivanja iako je evidentno da će iduće godine neizvjesnost i kriza vrlo vjerojatno dodatno ojačati.

No, koliko god da to sigurno neće biti lako, mi ćemo se i dalje fokusirati na rast temeljen na ozbiljnim klijentima i ozbiljnim rješenjima koja mijenjaju društvo i koja čine biznise diljem svijeta boljima i zanimljivijima.

New Report

Close