Linić: Vlada će inzistirati na izmjeni ugovora s Molom

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2012. u 11:30
PIX

Linić je naglasio da Vlada, kao 44-postotni vlasnik dionica Ine, inzistira na ulaganjima u plinski biznis.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je jutros, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada", kako bi presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu mogla pomoći u postizanju novog dogovora s mađarskim MOL-om o Ini, prenosi HRT.

"Vjerujem da će to možda pomoći MOL-u da shvati da će vlada inzistirati na tome i da zaista nema potrebe da gubimo vrijeme čekajući konačnu presudu", izjavio je ministar. Linić je potvrdio da su ti pregovori već u tijeku i da nisu laki i da traju dugo.

I neovisno o samoj presudi Vlada nije zadovoljna s dioničarskim ugovorom i vjerujem da će on biti predmet izmjena i dopuna i da će biti zaključen na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Linić dodajući kako je svaki ugovor dobar ako je s njim zadovoljna i jedna im druga strana.

Linić je naglasio da Vlada, kao 44-postotni vlasnik dionica Ine, inzistira na ulaganjima u plinski biznis, u naftne bušotine u Hrvatskoj, ali isto tako ono što nas zanima, rekao je, rad obiju rafinerija i širenje tog dijela proizvodnje s ponudom na slovenskom, hrvatskom i dijelu tržišta Bosne i Hercegovine.

Prema tome, to je politika Vlade vezano za budućnost Ine i to je ono što smatramo da ćemo itekako i nadalje pregovarati s Molom kao strateškim partnerom u Inu nezavisno o ovoj presudi, kazao je.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Opet cenzura, ha.

Dobro.

Gospođe i gospodo iz Vlade nema više besplatno.
Zahvalite poslovnom.

Ako me želite angažirati kao savjetnika tarifa iznosi 100.000 EURA mjesečno.

Moje vrijeme je dosta dragocjeno i nemam vremena se nečemu drugom posvetiti osim ako nije unosno.

Ako je za opće dobro i zaštitu okoliša, još bolje.

Što se tiče auta može i onaj SMART na struju. Glavno da dođe od D do I.

Više preferiram konje.

U obzir dolaze samo ozbiljne ponude.

Posebno naplaćujem dnevnice i putne troškove.

S poštovanjem,

Ekološki praktikant bijele mrak magije

Slavek, to treba nacionalizirati! Sve je to bila velika prevara!
Kod prve prodaje treba isto nekoga pred sud, jer Sirija nije iskazana u vrijednosti koja joj pripada, a ni drugi dio to nije uzeo u obzir (20ak milijardi dolara).
Slavek to ti je kompletan državni dug!

New Report

Close