Linić izbacuje poker automate iz kafića

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2013. u 15:03
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo financija priprema novi Zakon o igrama na sreću s namjerom kladioničarima zabraniti primanje uplata klađenja na lutrijske igre.

Ministarstvo financija priprema novi Zakon o igrama na sreću s namjerom kladioničarima zabraniti primanje uplata klađenja na lutrijske igre, piše Jutarnji list.

Naime, kako tumače u Ministarstvu, taj vid klađenja u svojoj suštini predstavlja priređivanje lutrijskih igara od strane privatnih priređivača, a prema propisima samo Hrvatska lutrija ima pravo na priređivanje lutrijskih igara, navodi list.

Zabavne igre, od kojih su do sada prihodi išli jedinicama lokalne samouprave, ubuduće će biti integrirane u Zakon o igrama na sreću "kako bi se na jednom mjestu reguliralo čitavo područje igara na sreću, nagradnih igara i zabavnih igara". Prihodi od zabavnih igara, po novom, bili bi prihodi državnog proračuna. Novim Zakonom propisat će se umrežavanje svih automata u automat klubovima s centralnim serverom u Ministarstvu financija "što osigurava cjeloviti nadzor igara na sreću na automatima".

U sklopu planiranih zakonskih promjena, propisali bi se posebni prostorni uvjeti za igre na sreću, čime bi se izbacili samouslužni automati za klađenje iz ugostiteljskih objekata, s ciljem zaštite maloljetnika, piše Jutarnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close