Lijepa gesta: Učenice jedne hrvatske škole donirale kosu za djecu oboljelu od raka

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2022. u 09:46
Foto: Pixabay

Sve one, kaže ravnateljica OŠ Eugen Kumičić, Ana Anić Opašić, redovno sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama koje škola organizira,

Noelle Šuler Bistre ima osam godina, ide u drugi razred Osnovne škole Eugen Kumičić i za svoj sedmi rođendan odrekla se svih darova. Ove školske godine Noelle je donirala svoju kosu Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti Iskra iz Banje Luke, a na taj se pothvat odlučila prije dva tjedna i to zahvaljujući svojoj godinu dana starijoj prijateljici Dior s kojom ide na balet.

Upravo je Dior, kaže, bila poticaj da 36 centimetara svoje kose donira za izradu perike koja će uljepšati dane nekom djetetu.

Međutim, nije Noelle jedina učenica OŠ Eugen Kumičić koja se odlučila za taj humani potez jer u posljednje tri godine to su učinile još tri učenice, a ukupno su donirale 148 centimetara kose. Prva je to prije tri godine učinila šestašica Natali Božić, a nakon nje Maša Stevanović, danas petašica koja od ove školske godine pohađa Katoličku osnovnu školu Josip Pavlišić, dok je osmašica Ana Prtenjača to učinila ovoga rujna, piše Novi list.

Bez obzira što je bio poticaj za donaciju, sve se četiri slažu da nikada nisu zažalile što su to učinile, a kako priča Natali nju je na donaciju kose potaknula starija sestra.

Sve one, kaže ravnateljica OŠ Eugen Kumičić, Ana Anić Opašić, redovno sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama koje škola organizira, a u okviru kojih je škola osmislila i dala izraditi i kišobrane s motom “Svaka kap je bitna”.

Komentirajte prvi

New Report

Close