Liječnica: Dobro smo zajahali u treći val, očekujemo puno gori scenarij

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2021. u 10:49
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Epidemiju, kaže Šmit, može obuzdati samo procijepljenost, a Hrvatska je tu pri dnu Europske unije.

Veći je broj Covid pozitivnih pacijenata, a veliki je broj lažno negativnih brzih testova. Sve je više mlađih oboljelih s težom kliničkom slikom, kazala je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit koja se u Studio 4 javila sa svog radnog mjesta u sisačkoj bolnici.

– Dobro smo zajahali u treći val i bojimo se scenarija i što će biti u sljedećim danima, kazala je. Očekujemo ružni scenarij, scenarij iz jeseni. Statistika je jasna. Krenut će oboljeli s teškim kliničkim slikama prema bolnicama. Veliki je udio pozitivnih testova, dodala je Šmit. Naglasila je kako postoje i slučajevi obolijevanja osoba koje su primile prvu dozu cjepiva.

Epidemiju, kaže Šmit, može obuzdati samo procijepljenost, a Hrvatska je tu pri dnu Europske unije. Jedino što možemo napraviti jest da se vratimo ispravnom epidemiološkom ponašanju – nošenje maski, ne grupirati se ni na otvorenom. Opet je naglasila kako će se odjeli bolnica pretvarati u Covid odjele, kako će biti više smrtnih slučajeva, a time će biti ugroženi i ostali smrtno bolesni pacijenti.

Komentirajte prvi

New Report

Close