Lidl Hrvatska već pet godina među najboljim poslodavcima

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2016. u 09:53
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

U protekloj godini Lidl Hrvatska dodatno je unaprijedio čak 13 procesa upravljanja zaposlenicima, osobito u području edukacija, komunikacije sa zaposlenicima i uvjeta rada.

Tvrtki Lidl Hrvatska je petu godinu zaredom dodijeljeno priznanje certifikat Poslodavac Partner za izvrsne prakse u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je članici Uprave Lidla Rafaeli Oppelcz i voditeljici sektora ljudskih resursa Romini Ivančić uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje certifikat.

U protekloj godini Lidl Hrvatska dodatno je unaprijedio čak 13 procesa upravljanja zaposlenicima, osobito u području edukacija, komunikacije sa zaposlenicima i uvjeta rada te zadržao visoke rezultate u ostalih 32 procesa koji se ocjenjuju u certifikaciji.

Pokrenut je Razvoj potencijala, projekt individualnog razvoja svih voditelja trgovina čija je svrha osnažiti njihove rukovoditeljske i stručne kompetencije. Već u 2015. godini je na temelju provedenog Razvojnog dana na kom se procjenjivao potencijal voditelja za preuzimanje većeg spektra odgovornosti unaprijeđeno 67 voditelja trgovina koji su uz edukaciju dobili i veću plaću te službeni automobil.

Posebnu pozornost Lidl pridaje zdravlju zaposlenika te su u protekloj godini pokrenuti programi edukacije za zaposlenike u trgovinama u suradnji s Kineziološkim fakultetom kako bi se spriječile ozljede na radu. Provedeno je i ispitivanje zadovoljstva zaposlenika slijedom koga je pokrenut projekt Optimizacije radnog vremena koji će imati za cilj omogućiti zaposlenicima bolji balans privatnog i poslovnog života.

„Protekla je godina za Lidl Hrvatska bila obilježena razvojem. Ciljano smo dizajnirali razvojne programe za naše zaposlenike te investirali mnogo resursa u kreiranje kulture razvoja, daljnjeg usavršavanja i cjeloživotnog učenja. Aktivno smo poticali dvosmjernu komunikaciju, razmjenu znanja i ideja. Osim toga, predano smo radili na daljnjem razvitku naših procesa i proizvoda u području upravljanja ljudskim resursima. I ove godine će nam u fokusu biti razvoj znanja i kompetencija kroz strukturirane i individualizirane razvojne mjere, a na razini tvrtke ćemo i dalje aktivno raditi na projektima koji osiguravaju veće zadovoljstvo, zdravlje i motivaciju naših zaposlenika.“ – poručuju iz Uprave Lidla.

Trenutno je 35 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječja sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Komentirajte prvi

New Report

Close