Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE
Poslovna 2026.
Razvoj proizvodnje i visoka kvaliteta

Lider u domaćoj proizvodnji s inovativnim asortimanom za moderne potrošače

Pik Vrbovec, koji posluje u sastavu Fortenova grupe, već godinama prednjači u mesnoj industriji Hrvatske, oslanjajući se na domaće resurse, suradnju s lokalnim farmama te primjenu najsuvremenijih tehnologija.

Autor: Promo
04. prosinac 2024. u 22:00
Najnovija investicija - pogon za primarnu obradu svinja vrijedan 11 milijuna eura/PD

Prije kojih mjesec dana je istraživanje potrošačkih preferencija koje je provela The Nielsen Company* pokazalo kako su upravo PIK šunke ponovno “najprodavaniji proizvod u svojoj kategoriji”, što je još jedna potvrda da je PIK Vrbovec potrošačima jednostavno sinonim za kvalitetu.

Cijeli je niz razloga zbog kojih je kompanija čija povijest seže još u 1938., danas neupitni lider na tržištu svježeg mesa i mesnih prerađevina, bez obzira na sve izazove s kojima se suočava ta industrija i globalno i lokalno.

Taj status prije svega može zahvaliti intenzivnom razvoju i inovacijama, beskompromisnim odnosom prema standardima kvalitete i zdravstvene sigurnosti i receptu poslovanja koje se temelji na sinergiji domaćih resursa, modernih tehnologija i usmjerenosti prema potrebama potrošača.

Razvoj proizvodnje kroz strateška ulaganja i certificiranu kvalitetu

Primjerice, najnovija investicija – pogon za primarnu obradu svinja vrijedan preko 11 milijuna eura – donosi značajnu tehnološku prekretnicu za kompaniju. Uz podršku Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), ovaj pogon omogućava povećanje kapaciteta te dodatno osigurava visoke standarde higijene, sigurnosti i kvalitete. Projekt predstavlja ključni korak i prema jačanju suradnje s više od 100 farmi koje se nalaze po cijeloj Hrvatskoj, a s kojih u PIK godišnje dolazi preko 400.000 svinja, odnosno više od 50 posto domaće proizvodnje.

Snažna posvećenost domaćoj proizvodnji prepoznata je i certifikatom “Dokazana kvaliteta – Hrvatska” za svježe svinjsko meso, koji je PIK dobio od Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Certifikat potvrđuje visoke standarde koje kompanija postavlja u proizvodnji mesa, a dodatno osigurava potrošačima da je svaki proizvod rezultat pažljive obrade isključivo u Hrvatskoj te da biraju proizvode čije su podrijetlo i kvaliteta strogo kontrolirani. Ujedno, time PIK pridonosi kraćim opskrbnim lancima, smanjenju emisija stakleničkih plinova te očuvanju okoliša.

Inovacije za suvremenog potrošača

Pored svježeg mesa, potrošači prepoznaju PIK Vrbovec kao lidera i u proizvodnji mesnih prerađevina, posebno šunki. No, upravo suprotno logici uljuljkivanja u postignuća, kompanija neprestano ide u nove iskorake, jer prati trendove i promjene u prehrambenim navikama. Jedna od odlika novih potrošačkih preferencija su i sve veći zahtjevi za prirodnim i održivim proizvodima.

Stoga je PIK, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, ove godine lansirao liniju PIK Natur u kojoj su proizvodi poput šunke, parizera, mortadele i trajne kobasice nastali kao rezultat dugogodišnjeg industrijskog istraživanja s namjerom da se potrošačima koji žele uravnotežene i kvalitetne obroke ponude proizvodi koji “imaju okus i miris” i imaju nutritivnu vrijednost, a ne sadrže fosfate, nitrite i nitrate i bogati su prirodnim izvorom askorbinske kiseline. PIK Slow Cooked Selection linija, pak, bila je odgovor na trendove koji traže trošenje što manje vremena za pripremu obroka pa je PIK lansirao polugotove proizvode – trganu svinjetinu, trganu junetinu, svinjska rebarca i koljenicu – koja omogućava pripremu mesnih obroka vrhunske kvalitete na brz i jednostavan način.

Zahvaljujući procesu sporog kuhanja, osigurani su vrhunski okus, mekoća i sočnost mesa na jednoj strani, a na drugoj postavljena nova letvica u inovacijama i odgovoru na potrebe tržišta. A uz nove pogone, certificirane proizvode, širenje asortimana te činjenicu da posluje u okviru regionalne Fortenova grupe, ljudski potencijali su ključ kojim PIK osigurava vrhunsku kvalitetu i zadovoljstvo potrošača, postavljajući standarde za budućnost mesne industrije u Hrvatskoj i regiji.

Autor: Promo
04. prosinac 2024. u 22:00
Podijeli članak —

New Report

Close