Lesnina ulaže još 20 milijuna eura, zaposlit će 90 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 07. listopad 2020. u 07:33
Foto: Dino Stanin(PIXSELL

Planirani završetak projekta je prosinac 2021., a u kompaniji najavljuju kako će realizacijom biti otvoreno 90 novih radnih mjesta.

Trgovački lanac specijaliziran za namještaj i opremanje doma Lesnina kreće u novu investiciju. Riječ je o 20 milijuna eura vrijednom projektu proširenja i renoviranja njihova prodajnog centra u Industrijskoj zoni Kukuljanovo te gradnji dodatnog dijela za trgovinu Moemax.

Planirani završetak projekta je prosinac 2021., a u kompaniji najavljuju kako će realizacijom biti otvoreno 90 novih radnih mjesta, kao i prilika za angažman stotinjak vanjskih djelatnika. Lesnina, inače, u Hrvatskoj zapošljava više od 900 ljudi, a na našem, tržištu ima devet prodajnih centara.

“Prodajni centar Lesnina XXXL će se u potpunosti renovirati. Glavnim projektom je predviđena dogradnja s jugozapadne strane, bruto površine 14 239,24 m2, pa će ukupna bruto površina s dogradnjom iznositi 30 494,96 m2”, pojašnjavaju iz kompanije.

Inače, prvu i zasad jedinu trgovinu Moemax Lesnina je otvorila u Zagrebu, u ljeto 2018., u godini kada je taj brend slavio 15. obljetnicu. Bila je to 66. poslovnica trgovačkog lanca koji posluje u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Prema nekonsolidiranim financijskim izvješćima za prošlu godinu predanim Financijskoj agenciji do 30. lipnja 2020., Lesnina je lani premašila milijardu kuna prihoda što je u odnosu na godinu prije rast od gotovo osam posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close