Iako je Istra možda najpoznatija po turizmu te duhanskoj i građevinskoj industriji, u zadnje vrijeme i po tehnologiji, u toj županiji sve više fokus stavljaju na razvoj ribarstva i akvakulture. Jedna od tvrtki iz tog sektora je i S.I.C. iz Višnjana koja svoj riblji prerađivački program želi proširiti proizvodima od jadranskih algi.
Kako pojašnjava Ivan Stojnić, predsjednik Uprave S.I.C.-a, ova tvrtka je već prije 15-ak godina krenula sa značajnim investicijama u Centar za školjke, a u Santa Marini kod Vabrige 2006. izgradila centar za pročišćavanje i otpremu živih školjkaša.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu