Lani 3,9 posto više radova, prosinački plus 8,7%

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2023. u 22:00
U posljednjem prošlogodišnjem mjesecu 61,2 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji/I. Kralj/PIXSELL

Prema sezonski i kalendarski prilagođenim indeksima obujam građevinskih radova u prosincu u odnosu na studeni prošle godine veći je za 1,9 posto.

Državni zavod za statistiku jučer je objavio podatke o obujmu građevinskih radova u lanjskom prosincu koji su u tom mjesecu na godišnjoj razini rasli 8,7 posto, dok je cijela prošla godina u odnosu na prethodnu završila plusom od 3,9 posto.

Prema sezonski i kalendarski prilagođenim indeksima obujam građevinskih radova u prosincu u odnosu na studeni prošle godine veći je za 1,9 posto.

Državni statističari navode kako je u prosincu prošle godine u odnosu na isti mjesec 2021. obujam građevinskih radova izvedenih na zgradama porastao je za 11,7 posto, dok je rast na ostalim građevinama iznosio 3,9 posto.

Prema sezonski i kalendarski prilagođenim indeksima obujam građevinskih radova u prosincu u odnosu na lanjski studeni veći je za 1,9 posto. Na mjesečnoj razini obujam građevinskih radova na zgradama bio je veći za 2,6 posto, dok je na ostalim građevinama veći za 2,3 posto.

U posljednjem prošlogodišnjem mjesecu 61,2 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38,8 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 51,8 posto, a na ostalim građevinama 48,2 posto radnih sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close