Laguni je cilj obnovom kapaciteta dići destinacije na Pelješcu i Korčuli

Autor: Suzana Varošanec , 11. veljača 2021. u 22:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najavljuju dizanje destinacije poluotoka Pelješac i otoka Korčula kroz ulaganja u obnovu kapaciteta, širenje ponude i sezone te udjela individualnih gostiju kroz Aminess kanal.

Hotelske tvrtke s upravo objavljenim ponudama za preuzimanje preostalih dionica HTP Orebić i HTP Korčula, jačaju poziciju Uprava imenovanjem novog člana – to je Dino Hrelja, koji je s početkom godine preuzeo funkciju člana Uprave Lagune Novigrad, preuzimatelja orebićke i korčulanske tvrtke.

Iz Lagune navode da je imenovanje nastavak integracije tvrtki u poslovni sustav Aminess hoteli i kampovi. Sad je prioritet, dodaju, što kvalitetnija priprema predstojeće vrlo izazovne turističke sezone u destinacijama na Korčuli i Orebiću koje bez obzira na globalne poremećaje u turizmu imaju značajan razvojni potencijal.

Ponude za preuzimanje objavljene su u Narodnim novinama 10. veljače. Ponuditelj Laguna Novigrad, u djelovanju s preuzetom tvrtkom Dalmacija hoteli putem koje je postao većinski dioničar hotelskih tvrtki, navodi da ima 4 hotela u Novigradu, Orebiću i na Korčuli te 2 kampa u Novigradu.

U 2019. ostvarili su 749.944 noćenja, a neto dobit bila je 24,24 mil. kuna. Predmet ponude su sve redovne dionice HTP Orebića s pravom glasa po 154 kn po dionici, te kod HTP Korčule (po 66,06 kn).

Ponuda će biti pozitivna za obje hotelske tvrtke, navode, te neće imati negativan učinak na prava i status zaposlenika. Od strateških ciljeva izdvaja se mogućnost za korištenje operativnih, financijskih i drugih sektorskih sinergija, što će rezultirati većom profitabilnošću.

Najavljuju dizanje destinacije poluotoka Pelješac i otoka Korčula kroz ulaganja u obnovu kapaciteta, širenje ponude i sezone te udjela individualnih gostiju kroz Aminess kanal.

Komentirajte prvi

New Report

Close