Lagao da je ranjen u ratu pa 26 godina primao mirovinu, isplaćeno mu je više od 1.750.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2022. u 09:21
Foto: Dubravka Petric/PIXSELLr

Koprivničko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenog 50-godišnjaka zbog prijevare.

Njega se u optužnici tereti da je od siječnja 1996. godine do siječnja 2022. godine, u Koprivnici i Zagrebu, podnio područnoj službi nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje invalidske komisije fonda prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina jer u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem.

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i neosnovano mu utvrdile invalidnost u cijelosti kao posljedicu tjelesnog ozljeđivanja u Domovinskom ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, koja mu je isplaćivana do siječnja 2022. godine. Kroz invalidske imovine mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close