Laburisti: Vlada želi nevidljivu izbornu kampanju jer se boji naroda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2014. u 13:39
Nikola Vuljanić. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Kandidati za Europski parlament s liste Hrvatskih laburista družili su se danas s građanima na zagrebačkom Jarunu, gdje su Vladu prozvali da se trudi da izborna kampanja ostane nevidljiva “jer se boji naroda, za što ima dobar razlog”.

Kandidati za Europski parlament s liste Hrvatskih laburista družili su se danas s građanima na zagrebačkom Jarunu, gdje su Vladu prozvali da se trudi da izborna kampanja ostane nevidljiva "jer se boji naroda, za što ima dobar razlog".

"Kampanja je nevidljiva jer su takva pravila smišljena, a Vlada se i trudi da ostane nevidljiva, jer se boje naroda, boje se glasača i imaju dobar razlog za to", rekao je Hini Nikola Vuljanić.

Uvjeren je da velike stranke žele što manje birača na EU izborima, 25. svibnja.

"Cilj je da građani znaju što manje i zato nam se dogodi da stranačka vojska dolazi na glasovanje, a građani ostaju doma. Time produžavamo agoniju i omogućujemo velikim strankama da se klik-klak smjenjuju na vlasti", uvjeren je Vuljanić.

Građane je pozvao da iziđu na izbore za EU parlament i da "ne nasjednu na umjetno stvorenu atmosferu kako se ništa ne može promijeniti".

Građane na izbore zove i njegova stranačka kolegica Nansi Tireli, koja ističe da hrvatski građani moraju shvatiti kako je upravo na njima odgovornost da ne dopuste političarima da iskorištavaju njihovu pasivnost kako bi se održali na vlasti.

"Mi nemamo više vremena čekati promjene. Možemo ih izazvati samo ako na izborima pokažemo svoje nezadovoljstvo", poručila je Tireli.

Laburisti kažu kako računaju da će građani u Hrvatskoj i Europi podržati hrabru opciju, koja nudi pravedniju raspodjelu bogatstva i ravnotežu između rada i kapitala.

Tražimo da se nesuglasje između bijede i ludo bogatih riješi poreznom politikom u parlamentima, u eksploziji, a ne na cesti, poručio je Vuljanić, koji je uvjeren da je građanima svejedno hoće li vlast u EU zadržati konzervativci ili socijalisti, jer nude istu politiku.

Zagrebačka laburistica Davorka Pšenica posebno se zalaže za jednaku dostupnost obrazovanja, po uzoru na finski model.

"Obrazovanje se u Hrvatskoj srozava i privatizira, što može dovesti do toga da sve veći broj ljudi svojoj djeci neće moći priuštiti obrazovanje, što odgovara današnjim korporacijama i političarima koji ne žele mlade obrazovane ljude jer njima ne mogu manipulirati", zaključila je Pšenica.

Komentirajte prvi

New Report

Close